Borec na konec - Jiří Rychlík

V první lize už má odehráno téměř dvěstě zápasů, ale na svém kontě jen sedm gólů. V průměru dává jeden gól za sezonu a tento průměr potvrzuje i v Bohemians. Jiří Rychlík přišel na Bohemians na hostování z Ružomberoku, pravidelně natupuje v základní sestavě, s Ústím dal však svůj teprve první mistrovský gól v zelenobílém. Ale stál za to. Padl ve druhé minutě nastaveného času, rozhodl o vítězství a navíc byl krásný. Televize NOVA dokonce Rychlíka zařadila v sobotním vydání Sportovních zpráv do rubriky "Borec na konec". Jiří Rychlík rozhodl o důležitém vítězství v Ústí. "Říkal jsem si - je to buď a nebo. A vyšlo to," smál se po utkání šťastný střelec.

Borec na konec  - Jiří Rychlík

Bohemka utkání po deštivé pauze dobře rozjela a nic nenasvědčovalo, že by měly přijít komplikace. První gól dal Tomáš Kulvajt, který se po delší době objevil v základní sestavě. "Poslední týdny dobře pracoval v tréninku, tak jsem mu dal důvěru," říkal ještě před utkáním Zbyněk Busta. "Dělal jsem pro to vše a jsem rád, že ta šance přišla," dodal Tomáš Kulvajt. Zkušený útočník se gólově prosadil zblízka, když dorazil Škodovu střelu. "Snažil jsem se roztáhnout hru, Milan Škoda měl míč a rozhodl se vystřelit. Běžel jsem za střelou, gólman ji vyrazil před sebe a už jsem to jen dorážel," popsal první gólovou situaci Kulvajt, pro kterého to byl pátý gól v sezoně.

Bohemians se ale na začátku druhého poločasu dostali do komplikací. "Domácí začali hrát aktivněji, hodně jsme ztráceli míče a my jsme se probudili až po vyrovnávací brance," doplnil Kulvajt. "V každém zápase máme chvilku výpadek, teď jsme za to zaplatili ztrátou Radka. Byl to pro nás zdvižený prst a my jsme se z toho poučili," říká Jiří Rychlík.

Dlouho to bylo 1:1 a na tabuli už svítila devadesátá minuta. Bohemka se vrhla do posledního útoku. "Z pravé strany nakopl balón na hranici vápna Lukáš Marek, Milan Škoda to prodloužil za sebe. Na levé straně jsem tam byl úplně sám. Když ten míč ke mně letěl, říkal jsem si jestli ho mám zpracovat nebo ne. Rozhodl jsem se vystřelit a to bylo buď a nebo. A vyšlo to," popsal Rychlík rozhodující situaci. Ve druhé minutě nastaveného času propukla na teplických Stínadlech obrovská radost. Přes tisíc fanoušků Bohemians se radovalo, Rychlík běhal po hřišti. "Gólů moc nedávám, nemám nic nacvičené. Prostě jsem jen běžel a křičel jsem," dodal Rychlík.

Jeho gól přiblížil Bohemku postupu do první ligy, se kterou má Rychlík velké zkušenosti. "Rád bych si ji zase zahrál. Teď už je jisté, že zápas s HFK bude bojem o první ligu."