Busta: Dostali jsme facku, snad nás probudí

Byl zklamaný a smířený. Po utkání se Sokolovem přišel trenér Zbyněk Busta bez emocí ve tváři, poctivě odpověděl na všechny otázky a odešel do své kanceláře přemýšlet na příčinami neúspěchu. "Prohráli jsme po osmnácti zápasech. Třeba týmu prospěje, že z nás spadne ten pocit neporazitelnosti. Dostali jsme facku včas. Snad nám prospěje a za týden v Olomouci bude všechno jinak," prohlásil kouč Busta. Bohemians se chystají na výjezd do Olomouce. Zápas s HFK rozhodne o postupu - tak to alespoň teď vypadá, ale pondělní dohrávkou v Opavě může situaci zamotat ještě Jihlava.

Busta: Dostali jsme facku, snad nás probudí

Bohemka nastoupila do zápasu s několika změnami v sestavě, které ale nebyly zapříčiněny zraněními. Absence Slezáka a Sňozíka se očekávala, chyběla však i jméno Růžičky. "V posledních zápasech nehrál dobře Jirka Rychlík, chtěli jsme mu dát jinou úlohu. Proto se posunul do obrany, navíc se uzdravil Martin Kotyza, takže jsme měli více variant pro záložní řadu. Do útoku jsme postavili Kulvajta, protože se trefil v minulém utkání s Ústím a věřili jsme, že naváže na tuto střeleckou úspěšnost," vysvětloval Busta změny v sestavě.

Ovšem souhra Klokanů od začátku vázla. "Naprosto zklamala záložní řada. Kotyza vypadal, jako by hrál poprvé fotbal, ani Škodovi ten zápas nesedl a zaostával rychlostně. Adam také zklamal, snad jen Bartek byl alespoň v průměru," hodnotil trenér výkon středové řady. "I střídající Pavel hašek tentokrát nesplnil úkoly, které měl." Ovšem nejen v záloze byl tentokrát problém. "Sokolov hrál velmi dobře a chodil do nebezpečných brejků. Pět šest hráčů vyráželo k rychlým kontrům a jeden takový se nám nepodařilo zachytit. Chyboval Pavel Lukáš, nepřerušil hru a byl z toho gól," řekl k rozhodujícímu gólu utkání trenér Busta.

Sokolov vydržel utkání fyzicky, i když ve druhém poločase se hosté velmi často uchylovali ke zdržování a neustálému povalování po trávníku. "Měli jsme převahu, ale s přibývajícím časem to byla spíše křeč. Vypracovali jsme si velké množství standardek, ale dnes jsme je vůbec neměli nebezpečné. Byly to jen takové bochánky, které nic neznamenaly," vytkl trenér další nedostatek ve hře Bohemians.

Po osmnácti zápasech tým trenéra Zbyňka Busty prohrál, ovšem teď na Klokany čeká klíčový zápas jara, utkání s HFK Olomouc. "Musíme se na pondělní zápas dobře připravit. Zápas se Sokolovem je minulostí. Vrací se Sňozík, máme pořád bod náskoku," burcuje Busta. Tým je odhodlaný na Hané zvítězit. Vždyť na jaře Bohemka všechny venkovní zápasy vyhrála.