Souboj postupujících - radost i zklamání

Ten zápas se úplně lišil od všech ostatních. Do Ďolíčku dorazilo deset tisíc fanoušků, kteří se těšili na bezstarostný fotbal. Na souboj už jistých postupujících dorazilo i dvacet novinářů, všechny celoplošné televize a zhrubě dvacet fotografů. Zájem byl více než prvoligový, všichni se těšili na oslavu fotbalu. Především v podání Bohemians se jednalo o krásnou tečku za sezónou, Viktorka odjížděla zklamána. Tradiční tisková konference po utkání ani neproběhla, domácí slavili, hosté vzali věci a odjeli rychle na Žižkov. Viktorka si postupové oslavy užila v minulém týdnu, Bohemka si bujaré veselí prodloužila ještě o pár dní déle. "Takový výsledek zkazil náladu mě i hráčům," řekl po zápase trenér Žižkova Vladimír Skalba. "Nechtěli jsme to brát jako exhibici. Na hřiště se dostali i mladí hráči, kteří ukázali své možnosti před letní přípravou," prohlásil Zbyněk Busta.

Souboj postupujících - radost i zklamání

Počínání žižkovských hráčů sledoval na tribuně i budoucí trenér Viktorky Stanislav Griga, ale neviděl příliš pozitivní obrázek o svém novém týmu. Jeho budoucí asistent a současný kouč Vladimír Skalba poslal na hřiště tradiční základní sestavu, ze známých hráčů chyběl jen Švancara. "Chtěli jsme zápas odehrát důstojně a dobře se rozloučit se sezonou. Z našeho pohledu jsme až po šestnáctku soupeře nehráli špatně. Bolavým místem však byla defenzíva, ve které jsme totálně propadli, hlavně v prvním poločase. Myslím si, že utkání ovlivnila chyba při prvním gólu a potom i penalta," řekl Skalba pro internetové stránky svého klubu. Zklamání neskrýval ani Luděk Stracený, kapitán Žižkova, který stejně jako na podzim ukázal velkého sportovního ducha. Na podzim šel zatleskat fanouškům Bohemians za povzbuzování, teď krátce před koncem přiznal, že tečoval míč, který rozhodčí původně odpískali jako roho Viktorie Žižkov. "Tento zápas byl o prvním gólu a ten dala Bohemka, navíc po naší chybě. Je to škoda. Potom přišla penalta a to už bylo těžké. Chtěli jsme to uhrát se ctí, ale tento výsledek je krutý. Ve druhé půli jsme to nezabalili, snížili jsme, ale nestačilo to na další přijatelnější výsledek. Mužstvo jsem v kabině obešel a každému poděkoval za celou sezónu. Cíl se splnil a to je hlavní," prohlásil Stracený pro web Žižkova.

Zbyněk Busta už bral oslavy s nadhledem."Já už to mám za sebou, užili jsme si to minulý týden, teď už to bylo zase o práci. Chtěli jsme se na utkání dobře připravit a to se podle výsledku podařilo," řekl Busta, který nechal jen na tribuně sedět trio Kulvajt, Matůš, Kotyza. "Chtěl jsem dát nyní šanci mladším klukům, které jsem chtěl vidět před letní přípravou. V pondělí budu mít s některými hráči pohovory o jejich budoucnosti, tak jsem si potřeboval ověřit jejich možnosti v ostrém zápase. Proto se v utkání objevilo více nových tváří a někteří zkušení museli za béčko, protože se prostě už na lavičku nevešli," zdůvodnil Busta absenci několika tradičních hráčů.

Sestava Bohemky byla plná překvapení. Obrana sice tradiční, ale v záloze se objevil Moravec, Ivan Hašek, Vágner - tedy hráči, kteří pravidelně nenastupují. "Moravec je talentovaný a ukázal to i v tomto zápase. Dal gól. Stejně tak Ivan Hašek.Po těžkém zranění jsme ho chtěli vyzkoušet ve velkém zápase a uvedl se skvěle. Dal gól, udělal penaltu," hodnotil výkony mladých trenér Bohemians. Oslava fotbalu se na hřišti podařila a trenér mohl spokojeně poplácat své spolupracovníky po zádech. "Postup nebyl náš cíl, je to mlaý zázrak a jsem rád, že jsem mohl být u toho," dodal Busta.