Mladší žáci jsou Mistry ČR!

I poslední p&#345;eká&#382;ku v cest&#283; za titulem zvládli sv&#283;&#345;enci trenéra Richtrmoce na výbornou, v dne&scaron;ním dopoledním utkání s Baníkem Ostravem zvít&#283;zili díky dv&#283;ma brankám Marka Bartáka 2:0 a stali se Mistrem &#268;eské republiky v kategorii mlad&scaron;ích &#382;ák&#367;. Gratulujeme. <strong>Aktualizováno,</strong> uvnit&#345; &#269;lánku naleznete statistiky, sestavy a reportá&#382; z finálového utkání.

Mladší žáci jsou Mistry ČR!

O titul přeborníka České republiky se v kategorii mladších žáků (ročník 94 a mladší) utkal nejlepší tým z Čech – Bohemians 1905, Moravu zastupoval FC Baník Ostrava. Ten také do utkání vstoupili výrazně lépe. V 6. minutě zachránilo klokany břevno a v 9. minutě brankář Knotek, jenž zneškodnil pokutový kop nařízený za faul Dufka na Gomolu. Gólman Bohemians střelu Byrtuse vyrazil na tyč. Baník byl nadále aktivnější a ve 13. minutě Knotek znovu parádně zasáhl proti střele z malého vápna, o minutu později neproměnil ostravský Gomola nájezd z pravé strany. Po čtvrthodině hry se mávnutím kouzelného proutku začala karta obracet. Pražané na hřišti začali dominovat, obranu Baníku zaměstnával především rychlý Barták. A byl to právě on, kdo ve 20. minutě otevřel skóre zápasu. Dostal míč na hranici šestnáctky a přesnou střelou k tyči překonal brankáře Jašku.

Bohemians měli raketový nástup do druhé půle a mohli rozhodnout. U všeho byl opět rychlonohý Barták. Nejprve ve 32. minutě unikl po pravé straně a předložil ideální gólovou nabídku Novákovi, jenž ale ideální moment ke střele prováhal. O dvě minuty později se Barták prohnal kolem obránců Baníku, udělal kličku brankáři, ale sólo nedokázal brankově dokončit. Rozhodnutí tak přišlo až ve 49. minutě. Ostravský Byrtus, smolař zápasu, zahrál v šestnáctce rukou a Barták proměněnou penaltou prakticky rozhodl, že se titul bude stěhovat do pražských Vršovic.

"Kdyby Baník proměnil šance v úvodu zápasu, asi už bychom neměli šanci, podržel nás ale brankář Knotek. První poločas byl ještě vyrovnaný, ale po změně stran jsme Baník nepustili do jediné šance a z toho pohledu považuji naše vítězství za zasloužené," hodnotil zápas trenér vítězů Pavel Richtrmoc, jenž u týmu působí už sedm let a titul přeborníka řadí ke svým největším trenérským úspěchům spolu s vítězství na prestižním Kouba Cupu před dvěma lety, kde působil v roli trenéra výběru Pražského fotbalového svazu.


Bohemians 1905 – FC Baník Ostrava 2:0 (1:0)
Branky: 20. a 49. z penalty Barták.
Rozhodčí: Morávek.
Diváků: 400.

Bohemians 1905: Knotek – Dufek, Hubička (59. Malina), Žaloudek, Tichý (60. Jasz) – Slavík (51. Nováček), Nerad, Horáček, Havel (57. Krautstengel) – Barták, Novák (36. Řezníček). Trenér: Pavel Richtrmoc.
Baník Ostrava: Jaška – Janoško (40. Vujtík), Urbánek, Štěrba, Gacka – Ollender (31. Jurczek, 50. Čaja), L.Kundrátek, , Byrtus, Zlámal (31. Opatřil) – P.Kundrátek, Gomola (55. Trajkovski). Trenér: Jan Doseděl.

Nejlepší hráč finále: Marek Barták (Bohemians 1905)

zdroj: http://www.fotbal.cz