Start s Baníkem - křest ohněm

Fantastická atmosféra provází zápasy ve vršovickém Ďolíčku. Skvělou podporou se při mistrovské sezóně prezentovali i fanoušci Baníku Ostrava. Teď se tyto dva kluby setkají hned v prvním utkání sezóny. Tisíce fanoušků určitě zůstanou za branami, protože rekonstruovaný Ďolíček pojme jen něco málo přes šest tisíc fanoušků. Drtivá většina vstupenek bude již dopředu vyprodána, protože ve Vršovicích je již teď velký zájem o permanentky, takže na stadion se zřejmě dostanou jen držitelé celosezónních vstupenek a několik desítek fanoušků Baníku. Bude to bitva, na kterou se těší i kapitán Bohemians Dalibor Slezák. "V Baníku jsem začínal. Mám na něj velmi dobré vzpomínky a je fantastické, že se s ním potkáme hned na začátku. Bude to pro stadion i fanoušky křest ohněm, to možná doslova," směje se sedmatřicetiletý kapitán.

Start s Baníkem - křest ohněm

Dalibor Slezák hrál naposledy nejvyšší soutěž před čtyřmi lety, stejně jako Bohemka. Slezák tehdy končil v dresu Synotu, Bohemka sestupoval z ligy. Teď se Slezi společně s Bohemkou do ligy vrací. "Po dlouhodobém zranění jsem připraven zapojit se do přípravy. Snad kost vydrží a dočkám se toho fantastického zápasu. Je to silný soupeř, tradiční rival," říká Dalibor Slezák o Baníku Ostrava. "Jsem moc rád, že to takhle vyšlo. Při velkém návratu do ligy to chtělo nějaké zvučné jméno. Atmosféra bude famózní, už se na to těším," dodává Slezák.

Bohemians hráli Gambrinus ligu nasposledy v sezoně 2002/03. Tehdy doma Baník porazili 2:1, teď budou chtít stejný výsledek zopakovat. Góly tehdy na podzim roku 2002 dávali Hartig a Kisel, utkání přihlíželo 3272 diváků. Teď bude určitě plný kotel, drtivá většina kapacity bude prodána v permanentkách. Bohemians chtějí hrát v Ďolíčku už od prvního zápasu, vše musí být připraveno na neděli 5. srpna na 17 hodin. To by měl být výkop prvního zápasu Bohemians, pokud si toto utkání ovšem nevybere televize do svého přímého přenosu. "Chceme být připraveni na toto utkání se vším všudy. Těšíme se na atraktivního soupeře," prohlásil Petr Svoboda, člen představenstva Bohemians, který se účastnil úterního Ligového shromáždění. "Ve středu zahahujeme práce na úpravách vnitřních prostor stadiónu a do konce týdne ukončíme výběrové řízení na sedadla, kde hlavním kriteriem je nejen cena, ale i termín dokončení montáže. V návaznosti těchto dvou bodů stanovíme do konce týdne přesný harmonogram ostatních prací s výzvou pro všechny, kdo může pomoci při jednotlivých pracích," píše na diskuzním fóru těchto stránek Dariusz Jakubowicz, zástupce vlastníka v klubu.

Televizní přenosy zůstávají ve stejných časech - v neděli ve 20:15 a v pondělí v 17:15. Klokani nemají umělé osvětlení, takže na podzim nemohou hrát v neděli domácí zápasy v televizi. Vikrorii Žižkov nebyl povolen nedělní dopolední termín. Bohemka bude hrát své domácí zápasy z počátku sezony ve dvojici se Spartou, to znamená, že když bude hrát doma Sparta (sobota 17:00), bude hrát doma i Bohemka (neděle 17:00).