Ve středu se scházejí hráči

Zatímco ostatní ligové týmy se již připravují na Gambrinus ligu, Klokani začínají až 4. července. Druhou ligu skončili 16. června, po necelé třítýdenní dovolené nastupují přípravu na nejvyšší soutěž. "Kluci se sejdou ve středu v devět hodin ráno na stadionu Bohemians a v deset je čeká výběh do krčského lesa," hlásí sekretář Milan Boubín první úkoly mužstva pro letní přípravu. Bohemians i v další sezoně budou praktikovat společnou přípravu A a B týmu. "Zbyněk Busta tuto věc aplikoval po stáži ve West Hamu United a vyplácí se nám," říká Boubín. 

Ve středu se scházejí hráči

Klokany čeká do konce týdne příprava v Praze. "Ráno to bude vždy výběh do lesa a odpoledne posilovna. Každý den dvoufázově, v neděli pak vyrazíme na soustředění do hor," popisuje Boubín plán přípravy. Bohemians oproti ostatním ligovým týmům začínají přípravu později, prvního zápasu se fotbalisté dočkají až 18. července při herním soustředění v Německu.

Ostrý start do Gambrinus ligy čeká na Klokany v neděli 5. srpna od 17 hodin ve vršovickém Ďolíčku. Proti Bohemians se postaví Baník Ostrava a vršovický stadion bude určitě vyprodaný. Již v současné době je enormní zájem o permanentní vstupenky, které půjdou do prodeje příští týden. Očekává se, že stadion bude zaplněn především permanentkáři a na každé utkání bude vyčleněno jen několik desítek či stovek lístků do volného prodeje.

Kromě sportovní přípravy ve Vršovicích běží i rekonstrukce stadionu. V těchto dnech se přestavuje šatna hostí, vodovodní rozvody, chystá se výměna střechy hlavní tribuny a také instalování sedaček. Ďolíček začíná znovu žít sportovním životem a chystá se na první ligu.