Bohemians zahájili přípravu

Tradičním výběhem do Krčského lesa, kde ještě nedávno kouč Zbyněk Busta pobíhal v růžovém tílku, a oslavoval tak postup do ligy, zahájili Klokani přípravu na nejvyšší soutěž. Trenéři přivítali třicítku hráčů - chyběl jen Karel Rada, který se k týmu připojí v neděli při odjezdu na soustředění do Vrchlabí. "Mužstvo je pozitivně naladěno, což mě těší. Všichni mají chuť do práce. Máme měsíc na přípravu, což stačí," prohlásil na úvod sportovní manažer Zbyněk Busta, který dostal od fotbalového svazu výjimku a může být v nejvyšší soutěži asistentem trenéra Václava Hradeckého.

Bohemians zahájili přípravu

Kabina se zaplnila v devět hodin. V Ďolíčku vládne pracovní duch. Dělnící renovují šatnu hostí a chystají se na další prostory. Hráči se v kabině seznámi se třemi novými posilami - Šmardou, Turtenwaldem a Kunáškem. Společně s nimi pak několika automobily vyrazili do Krčského lesa. Seznamovací výběh vyhrál kouč Hradecký, vyhlášený vytrvalec. Za ním pak doběhli Rychlík a Slezák. Klokani teď absolvují tradiční denní dvojboj výběh - posilovna. Pak je čeká soustředění ve Vrchlabí. "Tam bude pravá dřina. Budeme trénovat čtyřfázově," vyhrožuje Busta.

Trenéři by rádi ve svém týmu viděli ještě jednu posilu. "Ještě intenzivně pracujeme na kvalitním útočníkovi," říká Busta. pak by kádr pro Gambrinus ligu mohl být kompletní. Cíle zatím nebyly specifikovány, ale po zkušenosti z druhé ligy odvaha nechybí. "Každopádně nechceme mít záchranářské starosti. Měli bychom mít na střed tabulky. Ale když to jen trochu půjde, budeme samozřejmě chtít jít výš," říká kapitán Dalibor Slezák.