Vyrážíme na galeje

Budíček před sedmou hodinou, trénink, pak snídaně, zase trénink, oběd, krátký spánek, trénink, večeře a zase trénink. To bude denní náplň fotbalistů Bohemians v následujícím týdnu. V neděli ráno trenéři odvezou tým na soustředění do Vrchlabí, kde bude tým nabírat fyzickou kondici pro nadcházející sezonu. Na stejném místě se Klokani připravovali před třetí ligou, před druhou ligou a z této tradice neustupují ani nyní. "Už to tam známe, máme tam vytvořené výborné podmínky," pochvaluje si sportovní manažer Zbyněk Busta. Do Vrchlabí bere třicet hráčů včetně pěti dorostenců, kteří přešli mezi muže.

Vyrážíme na galeje

Od středy hráči běhají v Krčském lese a odpoledne posilují. V sobotu mají volno, aby se vzpamatovali z prvního nárazu fyzických dávek, od neděle je čeká další dávka. "Soustředění proběhne v tradičním duchu. Ráno v sedm bude první rozcvička, dopoledne čeká hráče druhá fáze na místním hřišti. Po obědě přijde na řadu třetí fáze a po večeři posilovna," vypočítává Busta tradiční čtyřfázový trénink na soustředění. Ve stejném duchu už proběhly přípravy v předchozích letech.

Na soustředění vyráží třicet fotbalistů, jednatřicátý dorazí v pondělí ráno. "Jsme dohodnutý s Karlem Radou, že přijede v pondělí ráno. Dohlodli jsme se, že bude pokračovat a pomůže nám i v první lize. Jsem rád, že pokračuje," řekl Busta. Z úspěšného staršího dorostu vzali trenéři do přípravy pět hráčů. "Z dorostu vyšlo celkem dest kluků. Pět jsme si vzali do přípravy, budou s námi měsíc a pak se rozhodneme, komu nabídneme smlouvu. Jsou to talentovaní kluci, uvidíme, jak se prosadí," říká Busta o pětici nových mladíků v kabině. V kádru tak jsou i obránci Brhlík a Květoň, záložníci Císař a Sirový a útočník Laušman. "Například talentovaný Morávek je věkem stále ještě dorostenec a zatím ho necháváme ve své kategorii," připomíná Busta jednu z největších nadějí zelenobílé mládeže.

Fotbalisté Bohemians budou ve Vrchlabí od 8. do 13. července. Poté se vrátí do Prahy, kde se budou připravovat čtyři dny a pak vyrazí na herní přípravu do Německa. Zbyněk Busta by už příliš kádr měnit nechtěl. "Žádné větší odchody již neplánujeme, ale nevylučuji, že kádr ještě nějak upravíme. Sháníme ještě útočníka, stále jednáme, ještě máme čas," řekl Busta ke kádru, který bude v příští sezoně hrát nejvyšší soutěž a divizi.