Stadion se mění, zmizela střecha

Rozsáhlé úpravy na stadionu v Ďolíčku pokračují a hlavní tribuna prochází rekonstrukcí odspodu až po střechu. Ve čtvrtek přišli do Vršovic horolezci, kteří začali demontovat střechu stadionu. Pokračuje i přestavba šatny hostí a dalších prostot v útrobách hlavní tribuny. V další etapě přijde řada na sedačky. Vše probíhá podle plánu a navíc se myslí i dopředu. „Již sem chodí firmy a zaměřují osvětlení, které chceme budovat během podzimu,“ hlásí sekretář Milan Boubín.

Nejen nutné opravy se dělají ve Vršovicích. Stadion prochází největší rekonstrukcí od roku 1976. Plechy na střeše hlavní tribuny jsou již značně poškozené korozí a fotbalovým slangem řečeno jsou již za "zenitem výkonnosti". Horolezci demontují střechu, na Ďolíček je tak velmi zajímavý pohled, který se už zase dlouho nenaskytne. Nová pokrývka střechy je již připravena a bude v zelené barvě. Tuto investici zajišťuje vlastník klubu i stadionu - společnost CTY group. Po této etapě přijde na řadu instalace sedaček.

Nadále se pracuje i v útrobách hlavní tribuny. "Dle norem rozšiřujeme šatnu hostí. Jedná o radikální přestavbu. Šatna bude obložená zelenobílými dlaždičkami, aby se hosté cítili jako na Bohemce," usmívá se Milan Boubín. Týmy hostí tak budou v zelenobílém zajetí na trávníku i v kabině. Velké úpravy probíhají i v dalších místnostech. "Stěhuju o sto šest," hlásí masér Vláďa Hric. "Předpisy jsou předpisy," krčí rameny. Musí se vytvořit zázemí pro delegáta, antidopingovou místnosta a další náležitosti dle svazových norem. "Mám tady sklad pití a dalších masérských potřeb. Musím to dát jinam," říká Hric. Po tréninku se stará o hráče, pak se vždy vrhne na stěhování.

Do 5. srpna musí být vše naleštěné, zelenobílé a připravené na ligu. Brzy se do příprav na nejvyšší soutěž budou moci zapojit i fanoušci. Liga se blíží a Ďolíček se mění.