Vítězná premiéra: Chemnitz - Bohemka 0:5

Fotbalisté Bohemians zvládli první přípravný zápas před první ligou a v úvodním utkání německého soustředění porazili Fortunu Chemnitz 5:0. Soupeře z německé regionální ligy Klokani jasně přehráli, když se o branky postarali Bálek, Kotyza, Lukáš, Kulvajt, Škoda. V sestavě Bohemians se poprvé objevily i dvě nové tváře - Šmarda a Kunášek. Třetí posila Turtenwald má stále problémy s kolenem. "Byl to soupeř na rozhraní naší třetí nebo čtvrté ligy, takže ideální soupeř na rozehrání. Jsem spokojen se zahráváním standardek, ze kterých jsme dali tři branky," řekl po utkání asistent trenéra Zbyněk Busta.

Vítězná premiéra: Chemnitz - Bohemka 0:5

Fotbalisté Bohemians vyrazili ráno z Prahy v půl desáté a na místo utkání dorazili dvě hodiny před utkáním. Přesto se na nich únava z cesty příliš neprojevila. Klokani měli rychlý nástup, který po třech nevyužitých šancích ve 13. minutě zužitkoval Bálek, který potrestal chybu v rozehrávce německého týmu. Další branky přišly po přestávce. Krásnou střelou z dvaceti metrů se v 57. minutě trefil Kotyza, pak dali zelenobílí tři góly po rohových kopech. "Z části to bylo tím, že jsme je dobře zahrávali, ale nedělám si iluze, soupeř špatně bránil," prohlásil Busta o výjimečné úspěšnosti rohů.

V základní sestavě Bohemians se představili i dvě nové tváře. "Šmarda odehrál na levém kraji obrany výborný zápas, Kunáška jsme podle mého málo využívali," ohodnotil Busta první vystoupení dvou nových hráčů v základní sestavě. Na výkon Klokanů se přijeli podívat i zástupci Baníku Ostrava, se kterým hraje Bohemka 5. srpna první zápas sezony. "Natáčeli si nás na video a po zápase nás přišel pozdravit Werner Lička," dodal vedoucí týmu Bohemians Milan Boubín.

Bohemians sehrají další zápas v sobotu 21. červenci od 17 hodin s Cottbusem.

Chemnitz - Bohemians 0:5 (0:1)
Branky:13. Bálek, 57. Kotyza, 63. Lukáš, 66. Kulvajt, 70. Škoda
Sestava Bohemians: Sňozík - Marek (60. Růžička), Rada, Lukáš, Šmarda - Kunášek (46. Kotyza), Adam (46. Vágner), I.Hašek, Rychlík - Bálek (46. Kulvajt), Bartek (60. Škoda).