Příprava: Slavia - Bohemians 1:0

Fotbalisté Bohemians včera večer dohráli přípravný zápas v Německu, přes noc se vydali na cestu do České republiky. Dorazili nad ránem a od 17 hodin už stejnou sestavu čekal přípravný zápas se Slavií. Téměř tři tisíce diváků sledovalo na Strahově generálku Slavie před Ligou mistrů. Červenobílí byli lepším týmem a proti unavené Bohemce vyhráli 1:0, když se o jediný gól postaral zblízka stoper Brabec.

Příprava: Slavia - Bohemians 1:0

V dresu Slavie se představil Vladimír Šmicer i exklokan Šenkeřík, Bohemka poprvé v Praze představila dvě nové posily – Kunáška a Šmardu. Zejména Kunášek zaujal svoji rychlostí a houževnatostí. Klokani měli ale viditelně těžší pohyb než slávisté a vázla rozehrávka i finální fáze. V prvním náznaku šance se objevil Kunášek, ale několik stovek fanoušků Bohemians jen vzdychlo, když jeho hlavička minula cíl. Prvních dvacet minut byla Bohemka minimálně vyrovnaným soupeřem

Bohemians si vypracovali několik náznaků šancí, ale jinak se spíše bránili lépe kombinující Slavii. Pro sešívané to byl poslední test před startem do ostré sezony, Klokany čeká ještě generálka v Aue.

Slavia Praha - Bohemians 1905 1:0 (1:0)
Branka: 32. Brabec.
Rozhodčí: Ochotnický.
Diváci: 2 206.
Slavia Praha: Vaniak – Dřížďal (76. Volešák), Šourek, Brabec, Hubáček (28. Aračič) - Kalivoda, Švec (65. Belaid), Tavares, Šmicer (46. Ivana) – Vlček, Šenkeřík (65. Gaúcho).
Bohemians: Havránek - Marek, Rada (46. Pávek), Lukáš, Šmarda (46. Růžička)- Kunášek, Hašek, Slezák (46. Adam), Rychlík - Matúš, Bálek (63. Škoda).