Zbyněk Busta: Ladíme na Baník

Dvacet minut Klokani byli Slavii minimálně vyrovnaným soupeřem, pak se sešívaní začali více prosazovat. "Vytuhli jsme. Hráli jsme den předtím, pak cesta z Německa a už jsme unavení. Od dvacáté minuty jsme měli těžké nohy a Slavia nás přehrávala," shrnul pocity všech spoluhráčů kapitán Dalibor Slezák. Sportovní manažer Zbyněk Busta věří, že do začátku ligy bude tým vyladěn. "Ještě nás čeká příprava v Aue, pak volno a vyklusání. Od středy už to budou jen tradiční tréninky jako v sezoně, aby z kluků spadla únava a na Baník jsme byli připraveni," popisuje Busta plán na nejbližší dny. Na lavičce při utkání se Slavii byl z trenérské trojice sám. Petr Kostelník vedl na vedlejším strahovském stadionu rezervu a Václav Hradecký je s dorostem na soustředění.

Zbyněk Busta: Ladíme na Baník

Jako hodnotíte herní soustředění v Německu?
"Mohu vlastně hodnotit jen dva zápasy - Cottbus a Jenu. S Cottbusem jsme odehráli velmi dobrý zápas ve vysokém tempu, myslím, že se hrál hezký fotbal, oni nechtěli jen bránit, my jsme hráli také aktivně a mohli jsme vyhrát. S Jenou už byla na týmu vidět únava a Jena byla v jiné fázi přípravy než my. Bylo to podobné jako se Slavií."

Hned druhý den po Jeně jste natoupili na Slavii. Byla porážka zasloužená?
"Hodně jsme kazili, Slavia byla lepší kombinačně. Nechci se na nic vymlouvat, mohli jsme hrát lépe. Naše příprava je krátká a bylo vidět, že Slavia je o čtrnáct dní dál. Největší rozdíl byl v lehkosti a v kombinaci."

Už se rýsuje sestava pro ligu?
"Ano, už se nám to rýsuje, ale definitivní jasno ještě nemáme. Šmarda se jeví velmi dobře na levé straně obrany a Kunášek bude podle mě patřit také k důležitým hráčům. Je to dělník a navíc skvělý povahově. Je svůj, v dobrém slova smyslu. Když si ostatní na soustředění šli zahrát karty, on šel k řece číst knížku. Navíc je obounohý, může hrát na obou stranách zálohy."

Jak bude pokračovat příprava na ligu?
"V sobotu hrajeme v Aue, v neděli volno, v pondělí výklus v lese, v úterý volno a od středy normální tréninky jako v sezoně. Teď potřebujeme, aby z kluků spadla únava a byli na Baník v herní pohodě. Začali jsme přípravu později, protože kluci po těch dvou náročných letech odpočinek potřebovali. Teď celou přípravu musíme stihnout za měsíc."