Online: FC Erzgebirge Aue – Bohemians

První ligový zápas s Baníkem Ostrava se nezadržitelně blíží, čeká nás již jen jeden přípravný zápas. Naším soupeřem bude tuto sobotu FC Erzgebirge Aue, desátý tým uplynulého ročníku druhé německé bundesligy. Na zápas nedaleko českých hranic chystáme autobusový zájezd, takže neváhejte a udělejte si výlet na stadion Fialek, jak se Aue díky fialovým dresům často přezdívá. Zápas začíná v sobotu 15 hodin. Klokany čeká před tímto utkáním v pátek trénink v Ďolíčku a následně i odpolední fotografování na plakát. <br /> <strong>Sobotní zápas s Erzgebirge Aue můžete sledovat&nbsp;prostřednictvím&nbsp;<a href="http://www.fc-bohemians.cz/online/default.asp?kod=86">online přenosu</a>. </strong>

Online: FC Erzgebirge Aue – Bohemians

FC Erzgebirge Aue je provinční klub z Krušných hor se silným diváckým zázemím. Po pádu berlínské zdi se pozvolným vývojem probojoval z amatérských soutěží až do poklidných druholigových vod. Vydatně mu v tom pomohla i pomáhá silná česká enkláva. V minulosti zde například působil bývalý klokan Petr Grund, slávista Richard Dostálek či ostravský obránce Velkoborský. Nejlepším střelcem Fialek se v uplynulé sezoně stal s devíti brankami další bývalý klokan – Tomáš Klinka. Toho se vedení týmu i přes zájem Borussia Mönchengladbach, a dalších celků druhé německé bundesligy, podařilo nakonec udržet a ještě k němu přikoupilo z Karlsruhe dalšího Čecha – Jiřího Kaufmana.

V přípravném období se Aue utkalo také se dvěma českými celky. Nejprve prohrálo 0:1 s Mostem a toto úterý porazilo 2:1 Ústí nad Labem (jeden gól dal Tomáš Klinka). Ostatní zápasy se soupeři z nižších německých soutěží „Fialky“ jednoznačně vyhráli.

Jan Schlindenbuch