Zbyněk Busta po generálce:Mužstvu věřím!

Bohemians prohráli v posledním přípravném utkání před ligou, přesto zejména ve druhém poločase naznačili zlepšený výkon. "V první půli jsme byli hodně ustrašení, chyběl nám pohyb a soupeř nás přehrával. Po přestávce už to bylo lepší a měli jsme na to, abychom i v deseti vyrovnali," hodnotil výkon Bohemians sportovní manažer Zbyněk Busta. V přípravě se Klokanům zatím příliš výsledkově nedaří, ale do začátku ligy zbývá ještě týden. "Týmu věřím, teď je naší úkolem dostat z kluků únavu, protože přípravné období bylo hodně krátké a museli jsme zvládnout vše v nahuštěném programu. Máme týden na to, abychom se připravili na Baník," burcuje Busta.

Zbyněk Busta po generálce:Mužstvu věřím!

Druholigové Aue vyrukovalo na Klokany s aktivní hrou, což zejména v prvním poločase dělalo Pražanům problémy. "Málo jsme se pohybovali a soupeř měl převahu. První gól padl po chybě Pávka, druhému předcházela vymyšlená penalta. Pak z dorážky snížil Kotyza, ale obraz hry jsme v první půli už nezměnili," popisoval Busta rychlý sled gólových událostí. "Z nepodařeného výkonu plynuly i změny v sestavě. Ještě v první půli jsem stáhl Adama, kterému se vůbec nedařilo, o přestávce zůstal v kabině Škoda, který byl také nevýrazný. Matúš byl ve druhé půli jasně lepší."

Po přestávce se hra zlepšila, ale pak Klokany přibrzdilo vyloučení Marka. "Bylo to po druhé žluté a bylo to zasloužené," přiznal Busta. "Ve druhé půli už jsme hráli daleko lépe. Měli jsme šance, i když jsme hráli o deseti. Kulvajt musel hrát po vyloučení ze zálohy, ale i tak měl v závěru šanci. Tato příprava nám naznačila, jakým směrem se bude ubírat naše přemýšlení před Baníkem," dodal Busta.

V pátek proběhlo oficiální fotografování týmu, ale na plakátu možná nebudou všichni hráči, kteří na podzim zasáhnou do ligových bojů v zelenobílém. Možná ještě brzy do Ďolíčku přijde jeden útočník. "Jednáme o příchodu jednoho útočníka, který by nám mohl pomoci. Do zápasu s Baníkem bych chtěl mít jasno," prohlásil Busta.