Ordoš předal cenu Turtenwaldovi

Cenu pro nejlepšího hráče utkání dostal od předsedy DFB Antonína Jelínka útočník Michal Ordoš, ale hned vzápětí ji předal svému spoluhráči Vítu Turtenwaldovi. "To on dal první gól. Skákali jsme na ten míč společně, ale trefil ho Víťa. Patří mu gól i cena," řekl po utkání třiadvacetiletý Ordoš. Šest minut před koncem přišel gól naděje, který zvedl diváky ze sedadel a společnými silami pak zelenobílý národ dokráčel k vyrovnání. "Už nebylo zbytí. Šel jsem po dohodě s Karlem Radou dopředu a zkusil jsem to. Centr od Lukáše Marka byl prudký a přesný. Pověsil jsem a spadlo to tam," oddychl si Vít Turtenwald, který absolvoval první start za A-tým Bohemians a hned to oslavil gólem.

Turtenwald prožil bláznivé utkání. Začal na postu defenzivního záložníka, ale po pěti minutách se přesunul na stopera, protože se zranil Pávek. "To mi nevadilo, protože jsem zvyklý hrát na obou postech. Změna proběhla rychle. Premiéra to byla taková zvláštní. Žižkov měl dvě střely a dal dva góly. Kdybychom dali ve druhé půli gól dřív, tak bychom to ještě otočili," věřil Turtenwald. Obraně Bohemians dělal největší problémy Švancara, který jeden gól dal a druhý připravil. "Určitě. Zrovna jsme si v kabině říkali, že jsme takoví hodní. Musíme umět přerušit akci soupeře už na půlce, aby nechodili do brejku, to se nám stává často." Konec utkání strávil vysoký fotbalista v útoku. Jeho úkolem bylo vyhrávat vzdušné souboje. Během jednoho utkání na třech odlišných postech - to byla premiéra jako hrom.

Vít Turtenwald přišel do Bohemians na hostování z Trnavy, ale už v letní přípravě se zranil a zatím hrál jen za rezervu. Teď konečně dostal důvěru a odvděčil se gólem. "Jsem spíš sváteční střelec, dávám tak jeden gól za sezonu, ale doufám, že jsem si to touhle trefou nevybral. Naposledy jsem dal gól loni v Nitře za Trnavu a v české lize za Příbram proti Blšanům, když ještě hrály na Žižkově," vzpomíná Turtenwald. Jeho poslední ligová trefa se datuje na 24. listopadu 2004. Teď pomohl Bohemce k vyrovnání a jako první se za Klokany trefil v nejvyšší soutěži. Po 444 minutách Bohemka i díky němu protrhla střelecký půst.