Michal Pávek měl štěstí v neštěstí

Hrozivě vypadající zákrok na Michala Pávka nakonec nebude mít snad tak hrozivé následky. Už ve 3. minutě utkání s Viktorií Žižkov Pávek odkopl balón a jeden ze žižkovských hráčů mu hned po odkopu přišlápl nohu. Televizní záběry vypadaly hrozivě, Pávkův kotník se nepřirozeně vykloubil a mladý stoper zůstal ležet na zemi. "Byla to velká bolest. Vletěl mi do stojné nohy, nešlo s tím nic dělat. Hned to oteklo a věděl jsem, že s tím hrát nemůžu," říkal den po utkání Michal Pávek. V sestavě nahradil stopera Lukáše a vedl si velmi dobře. Nakonec trenéři museli na post stopera posunout Víta Turtenwalda. Pávka už po pěti minutách hry odnesli do kabin.

Michal Pávek měl štěstí v neštěstí

Vyšetření u klubového lékaře Ptáčka naštěstí neprokázalo vážnější poranění. "Byl jsem na důkladném vyšetření v úterý ráno a nemám nic zlomeného ani natržené vazy. Při tom zákroku se mi pohnulo kloubní poudro, ale naštěstí brzy skočilo zase zpátky. Stále to mám nateklé a mám nařízený absolutní klid," hlásil Pávek. Podle televizních záběrů zněly první prognózy na několikatýdenní klid, ale podle posledních informací by se Pávek mohl vrátit na hřiště v řádu dnů. "Nesmíme nic uspěchat, ale věřím, že otok brzy splaskne a já se budu moc vrátit do hry," doufá Pávek.

Ve čtvrtek hraje Bohemka pohárové utkání ve Dvoře Králové, tam bude Pávek s největší pravděpodobností ještě chybět. Zároveň trenéři budou postrádat potrestaného stopera Pavla Lukáše. Pro něj to bude poslední, čtvrté utkání, ve kterém nenastoupí po nesportovním úderu do obličeje libereckého hráče. Na konci příštího týdne v Jablonci už bude Lukáš k dispozici a pokud se uzdraví i Pávek, budou moci trenéři vybírat ze tří kvalitních stoperů. "Teď je reprezentační pauza, tak mi to pomůže dát se dohromady," hledá pozitiva Michal Pávek, který stadion po utkání s Viktorií opouštěl za otcovského dohledu brankáře Radka Sňozíka.