Splnil se mi sen, řekl Marek Nikl

S úsměvem a nostalgií vstupoval Marek Nikl do Ďolíčku. Na podpis smlouvy přijel o pár minut později než se předpokládalo. "První, co mě v Praze překvapilo, byly zácpy. Takové jsem v Norimberku nezažil," smál se jednatřicetiletý fotbalista. "Asi budu jezdit na tréninky na motorce. I v zimě," dodal s úsměvem známý milovník jednostopých vozidel. "Už mě žádal, abych mu na motorku sehnal zimní pneumatiky," doplnil vedle sedící Pavel Kuka, z agentury ISM, která Marka Nikla zastupuje. I v Norimberku jezdil Marek obvykle na své motorce, teď ho na ní budou vídat i fanoušci ve Vršovicích.

Splnil se mi sen, řekl Marek Nikl

Když Marek dorazil na Bohemku, už měl připravenu veškerou výbavu. "Budu hrát s číslem 36, od zimy si pak vezmu sedmičku. S tou už jeden hráč v této sezoně hrál, takže pro podzim je vyblokovaná," připomněl Nikl. Sedmičku nosil na zádech Jiří Vágner, který nedávno odešel na hostování do Krče. Také místo v kabině zůstane tradiční. "Slezi už mi hlásil, že budu mít místo jako za starých časů." Před devíti lety, když z Bohemky odcházel, patřil právě Dalibor Slezák mezi jeho největší kamarády a přátelství jim vydrželo dodnes. "Často jsme si volali a často jsme se o příchodu do Bohemky bavili. Teď se to konečně stalo skutečností," dodal Nikl a vedle sedící Pavel Kuka jen pokyvoval. "Už o tom Marek mluvil dlouho."

Zrekonstruovaný Ďolíček Marka překvapil. "Vypadá to krásně, už se těším, až bude plno. Těším se na derby se Slavií, to bude super atmosféra," přiznal Nikl, který by se měl objevit už v nedělním utkání. "Nechci předbíhat, ale trénoval s prvním týmem Norimberku, takže by měl být pro nejvyšší soutěž připraven," řekl sportovní manažer Zbyněk Busta, který byl s Markem v kontaktu v posledních několika týdnech. "Jsem moc rád, že to dopadlo. Marka si pamatuji jako výborného středního záložníka a právě na tomto postu nás trochu tlačí bota a tady by mělo být i Markovo místo," dodal Busta.

Jednatřicetiletý Nikl se po devíti letech vrací do klubu, který ho vychoval. "Věříme, že nám pomůže stabilizovat tým v první lize," říká Petr Svoboda, šéf mládeže Bohemians, který zná Marka už od žákovských let. "Osobnost Marka Nikla pomůže i směrem k fanouškům a sponzorům. Je to hráč s reprezentačními zkušenostmi a velkým jménem i v bundeslize," doplnil Emil Kristek, předseda představenstva Bohemians.

Marek Nikl odehrál v létě finále Německého poháru, poté se s klubem dohodl na amatérské smlouvě, aby mohl pravidelně nastupovat i za rezervní tým. "Klub nakoupil posily a trenér mi řekl, že se mnou počítá, kdyby se někdo zranil. Když přišla nabídka Bohemky, moc jsem neváhal. Je to splněný sen a zároveň budu hrát pořád před plným stadionem a v nejvyšší soutěži," vypočítává pozitiva. "Získal jsem zkušenosti a teď chci Bohemce pomoci," uzavřel povídání před středečním tréninkem. Kromě oficálního představení ho první den čekají dva tréninky a ještě si bude vybírat nové kopačky UMBRO, ve kterých bude nastupovat.