Šance byly, ale znovu bez gólu

Zápas plný šancí se hrál v neděli v podvečer v Mladé Boleslavi. Bohemka si vypracovala více možností než ve všech předchozích zápasech na hřištích soupeřů dohromady, přesto ani ve čtvrtém ligovém vystoupení mimo Ďolíček gól nedala. Škoda trefil tyč, Kotyza břevno, další příležitosti zejména z druhého poločasu zůstaly nevyužity. "I proto nás mrzí promarněný první poločas. Byli jsme z počátku příliš pasivní a udělali jsme chyby," řekl po utkání trenér Bohemians 1905 Václav Hradecký. "Měli jsme dát v první půli více gólů a byl klid. Takto jsme se o výhru strachovali až do závěru," hodnotil zápas trenér domácích Zdeněk Ščasný.

Šance byly, ale znovu bez gólu

V sestavě Klokanů se objevil jen jeden útočník - Milan Škoda. "Chtěli jsme eliminovat výborný střed pole soupeře. Matějovský a Rajnoch jsou největší silou Mladé Boleslavi. Proto jsme nasadili tři střední záložníky s cílem hrát více po stranách. To se bohužel na začátku nepodařilo a brzy jsme inkasovali," poodhalil taktické plány sportovní manažer Bohemians Zbyněk Busta. Trenéry navíc limitovala zranění útočníků - Bálek má obnovené zranění kotníku a Ordoš si na předzápasovém tréninku natáhl stehenní sval. "V pondělí jde na vyšetření. Uvidíme, na jak dlouho to bude," dodal Busta.

Trenéři plánovali aktivní hru, ale tým často chyboval a příliš si nevěřil ve hře dopředu. "To nebyl náš způsob hry, hráli jsme pasivně a k tomu jsme ještě chybovali v rozehrávce," poznamenal Václav Hradecký. Navíc gólman Sňozík neudržel v 18.minutě střelu Matějovského a Klokani zbytečně inkasovali. "Sňozík měl tu střelu udržet," poznamenal Hradecký. I druhý gól vznikl po chybě Bohemky, když Klokani ztratili míč po vlastním autovém vhazování. "Zbytečné dva góly nás připravily o nadějný výsledek. Pak už bylo těžké s tím něco dělat, i když jsme se snažili," dodal Hradecký.

Klokani se opravdu nevzdali a bojovali až do konce. "Upozorňoval jsem hráče, že se s Bohemkou nesmíme pustit do hry nahoru dolů. S Bohemkou nejde závodit, to se ale bohužel v závěru stalo a měli jsme problémy," upozornil trenér Mladé Boleslavi Zdeněk Ščasný. Domácím docházel v závěru dech, ale Klokani z několika šancí vyrovnání ani snížení nevytěžili. Přibližně šest stovek fanoušků Bohemians i tak po zápase svým hráčům zatleskalo. Bohemka v Mladé Boleslavi neudělala ostudu, ale odjela s prázdnou.