Hašek: Na Spartu půjdeme s čistou hlavou!

Přestože je mu teprve 20 let, měl by být dirigentem celého mužstva. Svou roli zatím zvládá se střídavými úspěchy. Po trápení v úvodu sezony, které jistě souviselo s nerozehraností po dlouhé rekonvalescenci, se jeho výkony v posledních zápasech výrazně zvedají. Naposledy v Brně rozdal několik velmi nadějných přihrávek a sám se dostal do dvou velkých šancí. Dnes už myslí jen na pondělní souboj se Spartu, která pro něj vždy byla, je a bude velkým soupeřem.

Hašek: Na Spartu půjdeme s čistou hlavou!

V prvním poločase zápasu v Brně jsme hráli výborně, druhá půle byla ale hodně špatná. Máš proto nějaké vysvětlení?
"To nemám. V kabině jsem si o poločase říkali, že budeme pokračovat ve výkonu z prvního poločasu. Pak ale přišly dva rychlé góly, kterým předcházely naše chyby, a hra se nám najednou sesypala. "

Ty sám jsi měl dvě velké gólové šance. Můžeš je zpětně popsat?
"V té první šel míč ze strany a já sem křikl na Sleziho ať mi to pustí. Zpracoval jsem si to směrem k bráně a chtěl jsem vystřelit po zemi křížem na druhou tyč. Bohužel se mi to nepovedlo a trefil jsem přímo jejich brankáře. Ve druhém případě bránící hráč těsně přede mnou balon ještě tečoval, takže já jsem se toho ani moc nedotkl, jen jsem to tak škrtnul."

Nepoznamená ten výkonnostní kotrmelec v Brně příliš psychiku mužstva do dalšího zápasu?
"Doufejme, že ne. Teď nás čeká utkání na Spartě, kde můžeme jen překvapit. Půjdeme do toho s čistou hlavou. Rozhodně chceme získat nějaké body a odpoutat se ze sestupové příčky."

Zápas se Spartou bude pro tebe mít určitě zvláštní náboj. Tvůj otec zde léta působil jako hráč i trenér. Jaký je vlastně tvůj vztah k letenskému klubu?
"Sparta pro mě vždy byla, je a bude především soupeř. Já jsem od malinka Bohemák, už sem zde více než 10 let. Derby proti Spartě jsem měl v mládežnických kategoriích vždycky nejraději. Byl bych proto moc rád, kdyby v pondělí mohl nastoupit do zápasu."

Minulý týden jsme na Letné v kombinované sestavě prohráli 0:2, výkon přitom nebyl tak špatný. Jak budeme muset hrát v pondělí, aby to pro nás dopadlo lépe?
"Tak určitě musíme hrát vzadu na nulu, důsledně napadat jejich rozehrávku a pokusit se zahrozit z nějakého brejku. Oni se teď sice výsledkově zvedají, ale na druhou stranu mají nějaké problémy s vlastními fanoušky. To jim určitě na pohodě nepřidá."

Na závěr mi to nedá, abych se nezeptal na bratra. V Teplicích zatím nastoupil na jedinou minutu. Řekl bych, že asi čekal víc.
"To jo, je z toho pochopitelně zklamaný, asi jako každý hráč, který nehraje. Samozřejmě na sobě maká v tréninku a snaží se do základu dostat. Jinak se má dobře a o Bohemku se stále zajímá. Když může, tak se vždy přijde podívat na náš zápas."