Do přípravy se zapojí Knakal a Hašek

Další dvě nové tváře se zapojí do přípravy s fotbalisty Bohemians a fanoušci je už uvidí při víkendovém turnaji v Sazka Areně. Vedení Bohemians 1905 se ve čtvrtek dohodlo na podmínkách hostování s obráncem Martinem Knakalem a záložníkem Pavlem Haškem. "Teď nás ještě čekají finální jednání s jejich mateřskými kluby, ale vše je předběžně dohodnuto," upřesnil Lukáš Přibyl, ředitel Bohemians 1905. Oba hráči v pátek absolvují fyzické testy na FTVS a v sobotu po poledni odjedou z Ďolíčku do Sazka Areny, kde Klokany čeká boj ve skupině Fortuna Víkendu šampiónů. "Oba jsou v nominaci na halový turnaj a pak s námi odjedou na soustředění," doplnil sportovní manažer Zbyněk Busta.

Do přípravy se zapojí Knakal a Hašek

V tomto týdnu začala jednání s talentovaným Martinem Knakalem, který je kmenovým hráčem řeckého klubu Škoda Xanthi. Pravý obránce či záložník se s Bohemkou rychle dohodl a nyní zbývá jen doladit podrobnosti s řeckým klubem a Olomoucí, kde na podzim působil. "Bohemka mě uchvátila fantastickými fanoušky. Chci jí pomoci udržet se v lize, to je teď nás společný cíl," prohlásil třiadvacetiletý fotbalista. Poprvé se fanouškům představí o víkendu v Sazka Areně, kde ale nebude moci ukázat svoji největší přednost - dlouhé auty. "Martin je pro nás výraznou posilou, která určitě pomůže stávajícímu kádru. Jsme velmi rádi, že se připravuje s námi a těšíme se, až doladíme detaily jeho příchodu," řekl Lukáš Přibyl, ředitel Bohemians 1905.

Martin Knakal se narodil 17. dubna 1984 v Plzni na Lochotíně. Ve Viktorii Plzeň hraje na postu pravého obránce, vedle svého staršího bratra Petra, který hraje stopera.Ve Viktorii začínal už od žáků a vypracoval se až do nejvyšší soutěže a do kádru reprezentační jednadvacítky. Proslul hlavně svými dlouhými auty, které je schopen od lajny vhodit až do vápna, v Bohemce tak může navázat na "Discobola" Strnada. Ve Viktorii hrál od roku 1990, v lednu 2007 odešel do řeckého klubu Škoda Xanthi FC. Ofenzivně laděný pravý obránce odehrál v Řecku půl roku, na podzim ale odešel zpět do Česka na hostování do Olomouce, kde odehrál v závěru podzimu šest zápasů. Hostování v Česku si prodloužil, tentokrát si ho vybrala Bohemka, kde podepsal půlroční hostování.

Dalším novicem je Pavel Hašek. Záložník, který ještě nedávno v Ďolíčku působil, se vrací na místo činu. V létě zde oslavoval postup do nejvyšší soutěže, ale v té době už byl jeho podpis na smlouvě s Teplicemi. "Pavel je pozitivní člověk, to může jen pomoci. Je to ofenzivní hráč středního věku, což nám zde chybí. Prostředí na Bohemce dobře zná, to je jen dobře," zdůvodnil angažování čtyřiadvacetiletého záložníka sportovní manažer Zbyněk Busta.

Pavel Hašek prošel pražskými kluby Tempo, Slavií a Bohemians, kde si ho v zimě 2001 vytáhl trenér Petržela mezi dospělé. Tam se neprosadil, hostoval v divizní Velimi a v pražské Admiře. Přes Blšany, Plzeň a Příbram se vrátil v roce 2006 do Bohemky. Během jara 2007 podepsal smlouvu v Teplicích, sezonu ještě dohrál ve Vršovicích, kde mu v létě skončila smlouva. Do Teplic si ho vybral trenér Bartl, který však brzy skončil a nový kouč Rada nedal Haškovi příliš šancí. Pavel Hašek se teď v kádru Bohemians potká znovu se svým bratrem Ivanem a možná si konečně připíší první prvoligový společný start.

Bohemians 1905 mají v týmu zatím čtyři nové tváře. Do branky Lukáše Zicha, do obrany Martina Knakala a do zálohy Vlastimila Karala a Pavla Haška. "Další jména plánujeme až po soustředění v Jizerských horách, ale jednání probíhají a i během turnaje v Sazka Areně probíhat budou," dodal Lukáš Přibyl, ředitel Bohemians 1905.