Nové tváře v dresu Bohemky

Na turnaji v Sazka Areně se představily čtyři nové tváře v dresu Bohemians. V brance proti Ružomberoku chytal mladý Lukáš Zich, ve dvou zápasech se představil s číslem 11 Martin Knakal a s číslem 12 Vlastimil Karal, fanoušci znovu mohli přivítat i Pavla Haška. "Těšil jsem se na atmosféru, na naše fanoušky a tím, že to vyšlo takhle parádně, tak je to vynikající," poznamenal Pavel Hašek, kterého fanoušci několikrát vyvolávali. Všechny nové tváře mají od svhých mateřských klubl povolení do přípravy s Bohemians, jejich příchod se bude dolaďovat v následujícím týdnu.

Nové tváře v dresu Bohemky

Lukáš Zich v brance prokázal, že stejně jako jeho konkurent v brance velmi dobře ovládá hru nohou, ale pustil dvě střely z dálky. Martin Knakal vynikal přehledem a elegantním pohybem. V závěru zápasu s Teplicemi ale odkulhal na střídačku a závěrečnou děkovačku s fanoušky absolvoval s ledovým zábalem kotníku. "Špatně jsem došláp při jednom souboji a podvrtl jsem si kotník. Ale snad to bude v pořádku," říkal Martin Knakal při odchodu z haly. Vlastimil Karal má ve svém dotazníku na stránkách Hradce Králové uveden jako největší fotbalový zážitek "atmosféra na Bohemce". Teď jí poprvé zažil v tom správném dresu a moc si ji pochvaloval. To Pavel Hašek příznivce Bohemky moc dobře zná. "Zažil jsem to tady i minulý rok, letos je to těžší. Loni si víc týmů, třeba Sparta, přijely jen zahrát, letos chtějí všichni vyhrát. Museli jsme fandit i Spartě, abychom měli šance na postup. Vyšlo to, je to paráda," pochvaloval si Hašek.

FAKTA O NOVÝCH TVÁŘÍCH

Lukáš Zich - narozen 10. ledna 1985, brankář, začínal na Zbraslavi, ale už jako žák přišel do Sparty. Působil v mužích Sparty jako třetí brankář, v létě 2007 jej Sparta poslala na hostování do druholigové Čáslavi, kde odchytal celý podzim. Na svém kontě zatím nemá žádný ligový zápas.

Martin Knakal - narozen 17. dubna 1984 v Plzni na Lochotíně, výška 187 cm, pravý obránce nebo záložník, začínal ve Viktorii Plzeň už od žáků a vypracoval se až do nejvyšší soutěže a do kádru reprezentační jednadvacítky. Ve Viktorii hrál od roku 1990, v lednu 2007 odešel do řeckého klubu Škoda Xanthi FC. V Řecku odehrál půl roku, na podzim ale odešel zpět do Česka na hostování do Olomouce, kde odehrál v závěru podzimu šest zápasů. Hostování v Česku si prodloužil, tentokrát si ho vybrala Bohemka, kde podepsal půlroční hostování.

Vlastimil Karal - narozen 26. 4. 1983, výška 184 cm, defenzivní záložník nebo stoper, prošel Litomyšlí, Trutnov, Letohradem, posledních pět let hrál v Hradci Králové, Bohemka o jeho příchodu už jednala v létě 2007, nyní přichází na půlroční hostování.

Pavel Hašek - narozen 27. 6. 1983, krajní záložník, prošel pražskými kluby Tempo, Slavií a Bohemians, kde si ho v zimě 2001 vytáhl trenér Petržela mezi dospělé. Přes Blšany, Plzeň a Příbram se vrátil v roce 2006 do Bohemky. Během jara 2007 podepsal smlouvu v Teplicích, sezonu ještě dohrál ve Vršovicích, kde mu v létě skončila smlouva. Do Teplic si ho vybral trenér Bartl, který však brzy skončil a nový kouč Rada nedal Haškovi příliš šancí. Do Bohemians by měl přijít na půlroční hostování.