Větší šatna, větší štěstí, znovu postup

Do loňského ročníku vstupovala Bohemka jako absolutní outsider, někteří "odborníci" dokonce pochybovali, zda nesnižuje kvalitu turnaje. Klokani však dokázali celý Víkend šampiónů vyhrát a navíc přinesli do haly i skvělou atmosféru. I proto pořadatelé pozvali Bohemku znovu, tentokrát už měla zelenobílá barva větší váhu. Zatímco loni měli Klokani jako jediný druholigový účastník úplně poslední šatnu nejdál od hrací plochy, letos už se šatna Bohemians přiblížila k začátku chodby. Výsadní postavení dvou hlavních šaten si udržela pražská S, hned v závěsu však byli Klokani. Nejvzdálenější místa tentokrát zbyla na Plzeň a Žilinu. Posíleni loňským úspěchem dokázali zelenobílí znovu překvapit a znovu postoupili ze skupiny. "Bylo to se štěstím, ale nakonec zaslouženě," řekl brankář Radek Sňozík.

Větší šatna, větší štěstí, znovu postup

V loňském roce se situace pro Bohemians vyvíjela příznivěji, letos byli Klokani závislí na dalších výsledcích ve skupině. Po porážce s Ružomberokem musela Sparta vyhrát zápasy s Teplicemi i slovenským týmem, aby Bohemka měla stále šanci na postup. To se podařilo a Klokani pak v závěrečném zápase rozstříleli Teplice 7:2. "Trochu jsme utekli hrobníkovi z lopaty, povedlo se to," radoval se Sňozík, který v závěrečném zápase vyzkoušel i pozornost soupeřova brankáře dvěma pokusy přes celé hřiště. "Loni jsem nedal ani jeden gól, tak snad letos," usmíval se obávaný střelec pokutových kopů.

Fotbalisté i fanoušci Bohemky si tak alespoň trochu spravili chuť po dramatickém podzimu. "Tady je to úplně jiný sport, je to show pro lidi. Jsme rádi, že jsme postoupili a že se lidi budou bavit i v neděli," dodal Sňozík. Právě fanoušci táhnou tým znovu hodně vysoko. "Tady před tolika lidmi nelze nic vypustit. Měli jsme za sebou dva tři tisíce lidí, kluci dělali skluzy, jsou sedřený, nemohli se ani pořádně osprchovat, ale stojí to za to."

Mezi mladíky se neztratil ani kapitán Dalibor Slezák, nejstarší hráč ligy. V Sazka Areně mu ve věku konkuroval jen Jiří Novotný z Ružomberoku. "Hala je spíš pro mladé. Vynikají pohybem, rychlostí, jsou dravější, jsou více zvyklí na halové turnaje. Ale tu jednu svoji branku jsem si dnes taky dal," usmál se Slezák. Především ho však těšil úspěch týmu. "Zase jsme překvapili. Pokusíme se vyhrát semifinále, každé lepší umístění bude úspěch," doplnil Dalibor Slezák. Klokani se v neděli chystají na dva zápasy, v neděli si večer odpočinou a v pondělí brzy ráno vyrazí na soustředění do Jizerských hor.