Konec legrace, jde se do práce

Zábava skončila, začíná tvrdá dřina. I tak by se dal charakterizovat přechod z halového turnaje na soustředění. Většina týmů po Víkendu šampiónů míří na fyzické soustředění do hor. Sparta, Slavia a Teplice odjely na soustředění přímo z haly, fotbalisté Bohemians si jetště večer stihli zabalit a v pondělí ráno před sedmou hodinou už se hlásili na Bohemce. "Odjíždíme do Jizerských hor, v pátek se vrátíme do Prahy a poté náš čeká první utkání Tipsport ligy," popisuje plán přípravy trenér Zbyněk Busta. Hráčům začíná neoblíbená, ale potřebná část přípravy.

Konec legrace, jde se do práce

Bohemka míří na tradiční místo - Panský dům, osada Jizerka. "Letos tam z jedné výrobní haly vyrostla sportovní hala, takže využijeme i tuto novinku. Ale jinak budeme především na běžkách, v posilovně a podobně," vypočítává Zbyněk Busta náplň jeho svěřenců pro nadcházejících pět dní. Režim na soustředění bude jako vždy přísný. Ranní protažení, snídaně, výběh na běžkách, oběd, odpolední trénink, večeře a posilovna.

Tým odjel kompletní i s novými posilami. Drobná zranění si z haly odnesli Moravec, Morávek a Bálek, ale nemělo by to znamenat tréninkovou pauzu. "Minulý týden jsme byli na testech na FTVS. I podle těchto výsledků bude rozdělena zátěž na jednotlivé skupiny hráčů. K dispozici máme deset nových sporttesterů, takže s tím můžeme i více pracovat," doplnil Busta.

V pátek se mužstvo vrací do Prahy a v neděli 13. ledna se poprvé představí na Tipsport lize v Edenu. Utkání proti Příbrami otevře program Bohemky ve skupině, další dva zápasy sehraje Bohemka o týden později v sobotu a v neděli.