V neděli zahajujeme Tipsport ligu

Po sobotní bitvě hokejistů IHC Bohemians přijdou ke slovu i fotbalisté zelenobílých. Poprvé v zimní přestávce se představí v přípravném zápase. Ve 13 hodin vyběhnou na umělé trávě v Edenu k prvnímu utkání skupiny A Tipsport ligy proti Příbrami. Fanoušci Bohemians mají tak první možnost vidět na velkém hřišti dosavadní nové tváře. Přijďte Bohemku povzbudit v neděli od 13 hodin do Edenu.

V neděli zahajujeme Tipsport ligu

Kompletní tým Bohemians 1905 se v pátek po poledni vrátil do Prahy z týdenního soustředění v Jizerských horách. "Vše proběhlo v pohodě, měli jsme k dispozici velmi dobré podmínky. Byli jsme na běžkách, navštívili jsme i halu," řekl v pátek po poledni trenér Zbyněk Busta. V sobotu mají hráči volno a většina hráčů se v neděli dostane do hry. Postup do semifinále mají zajištěn jen vítězové skupiny. Bohemka se v Tipsport lize utká ještě s Českými Budějovicemi a Slavií. Oba zápasy jsou na programu příští víkend 19. a 20. ledna.

První změnou turnaje je nový název celé akce. Dosavadní Tipsport Cup je minulostí, tentokrát budou fanoušci chodit na Tipsport ligu 2008. Vzhledem k tomu, že se turnaje účastní mužstva z první a druhé nejvyšší soutěže, je slovo "liga" v názvu více než adekvátním výrazem. "Nad tímto přejmenováním jsme přemýšleli už delší dobu, ale chtěli jsme s ním přijít až v momentě, kdy se turnaj stane celostátní soutěží," říká Lubomír Ježek, ředitel pro vnější vztahy sázkové kanceláře Tipsport, dlouholetého generálního sponzora turnaje.

Druhou velmi důležitou novinkou je expanze turnaje do zahraničí. Organizátorům turnaje vždy záleželo na tom, aby na akci přilákali také týmy z jiných zemí. Tentokrát šli ovšem ve svých plánech ještě dál a byli úspěšní. Jedna ze čtyř turnajových skupin se tak uskuteční v Bratislavě, kde se bude hrát na hřišti Interu Bratislava. "Chtěli jsme vyjít vstříc slovenským zájemcům o turnaj, a tak jsem se rozhodli odehrát jednu skupinu v Bratislavě. V areálu Interu jsou výtečné podmínky pro diváky, dá se očekávat, že tam bude chodit na zápasy víc než tisíc lidí," shodli se Petr Pálka, jednatel České fotbalové agentury, pořadatel turnaje, spolu s ředitelem turnaje Jiřím Křenkem.

Kromě toho, že se jedna ze základních skupin turnaje odehraje v hlavním městě Slovenska, najdete novinky i v české části Tipsport ligy. Dvě ze skupin, tedy hned polovina startujících týmů, jsou na programu v Praze. První z nich se odehraje ve vršovickém Edenu, kde bude pro turnaj vybudován nový supermoderní umělý povrch. Fanoušci budou moci kromě fotbalu na vlastní oči kontrolovat finální fázi budování nového stadionu Slavie, který by měl být otevřen v první polovině roku 2008. Ve vršovické skupině se tradičně představí Slavia a Bohemians 1905. V Edenu se také odehrají obě semifinále i závěrečné duely Tipsport ligy – tedy finále a zápas o 3. místo.