Úvod Tipsport ligy: s únavou tři body

Přes šest stovek fanoušků Bohemians mělo poprvé možnost vidět Bohemku v novém kalendářním roce v přípravném zápase. Klokani vyhráli svůj úvodní zápas Tipsport ligy proti Příbrami 1:0. Po týdenním soustředění to byl pro hráče očistec, ale vše zvládli a získali tři body do tabulky skupiny A. "Máme za sebou náročné týdenní soustředění. Každý den čtyřfázový trénink, náročné výběhy, což se samozřejmě projevilo na únavě hráčů a například na přesnosti přihrávek," řekl po zápase trenér Zbyněk Busta.

Úvod Tipsport ligy: s únavou tři body

Příbram absolvovala již v sobotu zápas proti Českým Budějovicím, které se také vrátily krátce předtím ze soustředění. U Jihočechů se to projevilo ještě více. V posledních patnácti minutách několikrát inkasovali a prohráli 2:4. Bohemka se proti Příbrami představila bez několika zkušených hráčů. "Soustředění bylo opravdu náročné a starší hráči únavu hůře vstřebávají. Něchtěli jsme riskovat zranění, navíc někteří měli i drobné problémy," zdůvodnil absenci několika hráčů Zbyněk Busta. Šmarda a Marek prodělali na soustředění menší virózu, ale teploty rychle přešly, Karal se vrátil z lehce nataženým svalem.

Do sestavy se tak proti Příbrami dostaly dvě nové posily - Pavel Hašek a Martin Knakal. "Hašek odehrál dobrý poločas. Dal gól a byl neustále v pohybu. Když bude plnit taktické pokyny, což v minulosti nebývalo pravidlem, tak může být opravdou posilou. Knakal si ve svém prvním utkání příliš nerozumněl se spoluhráči. Projevilo se to nepřesnými přihrávkami. Po jednom utkání ale nelze hodnotit hráče, na soustředění nové tváře pracovaly velmi dobře," doplnil Busta.

Start do Tipsport ligy Klokanům výsledkově vyšel. "Výkon ale určitě nebyl ideální, v této fázi přípravy to ani nelze čekat. Kluci vydrželi hrát v tempu, mají můj obdiv, protože po takové zátěži jsem očekával mnohem těžší pohyb. Únava se projevila na přesnosti přihrávek zejména ve finální fázi. Jsem rád, že jsme vyhráli a fanouškům jsme v mrazivém počasí snad udělali alespoň trochu radosti," doplnil Busta.

Vítězství budou důležitá především v jarní části Gambrinus ligy. V boji o záchranu by Bohemce měli pomoci i noví hráči. "Ještě usilujeme o dva ofenzivní hráče, záložníka a útočníka. Věřím, že toto mužstvo bude na jaře zase o něco zkušenější a vyvaruje se množství chyb, které se staly na podzim," řekl Zbyněk Busta. Na Tipsport lize se Bohemka představí ještě ve dvou zápasech ve skupině A. V sobotu 19.1. proti Slavii, o den později znovu v Edenu proti Českým Budějovicím. Během tohoto týdne čeká na Klokany ještě ve středu dvojzápas s Mostem s největší pravděpodobností v Nymburce.