Tipsport liga, to je něco pro Haška

Loni nejlepší hráč turnaje, letos střelec prvního gólu Bohemians v Tipsport lize- to je Pavel Hašek, navrátilec do zelenobílých barev, který rozhodl utkání s Příbramí. Pavel si poprvé významně zahrál v jednom týmu s bratrem Ivanem a pokud vše půjde podle předpokladů, připíší si oba první společný start v nejvyšší soutěži. "Vyhráli jsme, takže to dopadlo dobře. V přípravě je hlavní, aby se nikdo nezranil, takže svůj účel to splnilo," hodnotil Pavel Hašek utkání s Příbramí. Jeho půlroční hostování v Bohemians se během pondělí definitivně stvrdí i písemně.

Tipsport liga, to je něco pro Haška

Jak se cítíte po návratu do Bohemians?
"Po soustředění docela unavený (úsměv). Ale to asi každý, tak to má být. Jsem rád, že jsem se vrátil, kvůli fanouškům, kvůli klukům. Už se těším na ligu."
 
Jak se vám spolupracovalo s bratrem Ivanem?
"Nenahráli jsme spolu až do dneška skoro nic, loni byl zraněný. Na hřišti nevnímáte, kdo je brácha a kdo ne. Ale jsem rád, že se mu v Bohemce daří, snad to na jaře společně půjde lépe."
 
Loni jste byl vyhlášen nejlšpím hráčem turnaje, letos jste skóroval už po pěti minutách. Ten turnaj vám asi hodně vyhovuje?
"Uvidíme na konci, jak mi svědčí. Individuální ocenění zálěží na tom, jak daleko se dostane mužstvo – my loni skončili až ve finále. Uvidíme letos, je to jen příprava."
 
Jaký je rozdíl mezi Bohemka před půl rokem a teď po návratu?
"Nějaké hráčské změny proběhly, ale rozdíl necítím. Prostředí je už dlouho stejné."
 
Angažmá v Teplicích se příliš nepovedlo...
"Určitě ne. Byl jsem z teplického angažmá strašně zklamaný, chtěl jsem hrát, ale hned po podepsání kontraktu odešel trenér Bartl, který mě v klubu chtěl. Pak už to nedopadlo, odehrál jsem dvě minuty v lize, byl jsem z toho hodně špatnej. Možností, kam jít bylo víc, rozhodl jsem se pro návrat do Bohemky."
 
Na podzim jste hrál o titul, na jaře budete hrát o záchranu. Kde je větší tlak?
"V Teplicích bylo o co hrát, ale to platí i pro nás. Hrát o prvenství a záchranu je hodně podobný, jste pořád pod velkým tlakem."
 
Co vašemu návratu říkal táta?
"Konzultuju s ním všechno, bavím se i s bráchou, jsme přece fotbalová rodina. Ale finální slovo je vždycky na mně. A co táta říkal na návrat do Bohemky? Určitě nebyl proti, naopak, podporoval mě."
 
Teď táta odešel trénovat do Dubaje. Jste stále v kontaktu?
"Teď se čerstvě naučil zacházet s internetem, zjistil, co je skype. Takže nás na skypu každý den kontroluje."
 
Bohemku čeká boj o záchranu, jak vidíte šance?
"Všichni musíme věřit, že se udržíme. Jinak by to nemělo cenu. Bohemka patří do ligy."
 
Jak byste porovnal partu v kabině - v Teplicích a na Bohemce.
"Teplice jsou menší město, i když je stadion obrovský, je to spíš rodinný klub, parta byla výborná. Ale zpátky do Bohemky jsem se hrozně těšil, přece jen jsem tady zažil s klukama mnohem víc. Hlavně postup do ligy, to nás hodně stmelilo."