V Mostě zaujal Polodna dvěma góly

V Mostě Bohemka ukrojila další díl ze seriálu přípravných zápasů na jarní část ligové soutěže. S posledním celkem Gambrinus ligy odehráli Klokani dva přípravné zápasy za jeden den. "Tyto dvojzápasy jsou vhodné zejména na začátku přípravného období, kdy potřebujeme udržet stejnou zátěž pro celý tým a kádr je ještě široký," odůvodnil rozmáhající se módu dvojzápasů trenér Zbyněk Busta. Proti Mostu Bohemians prohráli první zápas 1:2, ve druhém zvítězili 3:1. "Utkání se hrálo na umělé trávě. Z části jsem spokojen, ale ve výkonech při obou zápasech ještě byly značné rezervy. Měli jsme herně navrch, ale neproměnili jsme šance," shrnul oba zápasy Busta.

V Mostě zaujal Polodna dvěma góly

Trenéři do Mostu nepřivezli brankáře Sňozíka, který na FTVS ještě plnil fyzické testy, které zameškal při začátku přípravy kvůli svalovým problémům. Menší problémy se svalem má ještě Vlastmil Karal, ani on se neobjevil na soupisce. Jinak trenéři představili všechny tři nové tváře. "Lukáš Zich podal dobrý výkon. Kraloval ve vzduchu, góly nejdou na jeho vrub," hodnotil Busta výkon mladého brankáře, který poprvé chytal za Bohemku pod širým nebem. "Knakal ještě hledá jistotu, Pavel Hašek potvrdil chuť a vynikal pohybem," dodal Busta k dalším dvěma posilám.

V prvním zápase Bohemka dvakrát inkasovala, Most navíc neproměnil penaltu, Klokany však zradila koncovka. "Morávek a Ordoš měli velké šance. První půle byla lepší než druhá," hodnotil Busta první zápas. "Také ve druhém jsme měli herní převahu a po přestávce jí zúročil Polodna, který podal velmi dobrý výkon. Spokojen jsem byl také s hrou dvou mladých stoperů - Pávka a Brhlíka," doplnil Busta.

Nikdo se nezranil, do hry se dostalo sedmadvacet hráčů, takže v obou táborech panovala spokojenost. "Myslím, že utkání splnilo svůj účel. Větší bitva to bude na jaře v lize," řekl trenér Mostu Robert Žák. Na jaře přijede Bohemka znovu do Mostu a bude zde chtít obhájit podzimní výhru 1:0 z Ďolíčku.