Michal Zach asistentem u jednadvacítky

Michal Zach, který se v průběhu podzimu stal asistentem trenéra Zbyňka Busty, byl ve čtvrtek potvrzen ve funkci asistenta trenéra reprezentace do jednadvaceti let. "Je to pro mě velká pocta a jsem velmi rád, že mohu znovu spolupracovat s Vítězslavem Lavičkou. I v Bohemce pracujeme s hodně mladými fotbalisty, je to pro mě skvělá průprava. Děkuji Bohemce, že mi umožnila tuto funkci přijmout," řekl po oficiálním oznámení Michal Zach. "Jsme velmi rádi, že Bohemka se postupně vrací do reprezentací. Máme zástupce v mládežnických kategoriích, naši hráči objevují i v jednadvacítce a teď Bohemka obsadila i prestižní post v realizačním týmu. Michalovi blahopřejme a přejeme hodně úspěchů," pogratuloval trenérovi Lukáš Přibyl, ředitel Bohemians 1905. Michal Zach samozřejmě i nadále zůstává asistentem trenéra Bohemians 1905.

Michal Zach asistentem u jednadvacítky

Michal Zach s Vítězslavem Lavičkou již v minulosti spolupracoval, působil jako asistent ve Slovanu Liberec. "Jsem velmi rád, že mohu spolupracovat s Víťou Lavičkou, kterého si velmi vážím," dodal Zach ke svému angažmá. Zach byl osloven před několika týdny, ve čtvrtek jeho jmenování posvětil Výkonný výbor ČMFS. "Proběhlo několik jednání o angažování Michala Zacha v reprezentaci. Pro klub je velkou ctí, že může mít trenéra v reprezentaci, diskutovali jsme především o časové vytíženosti asistenta," popsal rozhovory s vedením české reprezentace Lukáš Přibyl. "Mnoho našich hráčů dorůstá do věku, kdy by se mohli prát o místo v jednadvacítce a je dobře, že budou trenérovi na očích," dodal Přibyl. 

Michal Zach se narodil 21.3. 1969 v Praze. Jako hráč působil v pražské Aritmě. Trénování se věnuje již 17 let. V minulých letech působil jako hlavní trenér v Neratovicích, Mostě, v Ústí nad Labem. Od roku 2005 asistoval trenéru Lavičkovi v Liberci, od léta 2007 vedl Slovan jako hlavní trenér. Na podzim 2007 se stal asistentem v Bohemians 1905.

Bohemka a reprezentace - to spojení bylo pevné zejména na začátku osmdesátých let, pak ale následovala dlouhá přestávka a Klokani se většinou honosili jen bývalými reprezentanty, kteří čas od času zakotvili v Ďolíčku. Teď se ale zástupci Vršovic začínají množit především v mládežnických kategoriích. V reprezentaci do 17-ti let patří mezi nové tváře teprve patnáctiletý Václav Kadlec, který už byl v této kategorii vyhlášen druhým nejlepším hráčem za uplynulý rok, přestože je mladší než většina jeho spoluhráčů. V reprezentaci do 19-ti let udává dirigentskou taktovku střední záložník Jan Morávek. V nejprestižnější mládežnické reprezentaci do jednadvaceti let se na podzim několik hráčů objevilo v širší nominaci, ale teprve teď v lednu se do užší nominace jako první dostal Ivan Hašek. Mezi náhradníky na nominaci čekají Milan Škoda a Jan Moravec. Silnou pozici získává Bohemka i na funkcionářském poli - Michal Zach nastupuje od ledna 2008 jako asistent trenéra do jednadvaceti let.