Kvalitní fotbal před rekordní návštěvou

Přes tisíc diváků na přípravném zápase - to často není k vidění ani v zahraničí. Souboj Bohemky a Slavie přitáhl do Edenu rekordní návštěvu. Lidé stáli okolo celého hřiště, stáli i za branami stadionu, každý chtěl zahlédnout alespoň kousek z očekávaného zápasu. A fotbal opravdu splnil, zejména v prvním poločase, ty nejnáročnější kritéria. "Zase jsme vás neporazili," posteskl si po utkání s úsměvem ředitel Slavie Petr Doležal. Bohemians zaskočili svého soupeře agresivní hrou, skvělým napadáním i dobrou kombinací. "Zejména v prvním poločase jsme hráli velmi dobrý fotbal v pohybu a snad se to lidem líbilo. Škoda, že jsme nedali šance, měli jsme na vítězství," řekl po zápase Zbyněk Busta, trenér Bohemians 1905. 

Kvalitní fotbal před rekordní návštěvou

Oba týmy nastoupily ve velmi silných sestavách, k ideálu chybělo jen pár jednotlivců na obou stranách. Trenéry Klokanů ráno při srazu zaskočil jen Michal Polodna, který přišel s teplotou 39 stupňů a musel ulehnout na lůžko. Nemohl tak navázat na střelecky úspěšný zápas v Mostě, kde dal dva góly. Sestava Bohemky nabízela několik zajímavých kombinací - velmi dobrým výkonem ve středu hřiště zaujala dvojice Vágner, Slezák, podobně se v první půli prezentovalo i útočné duo Škoda, Bartek. "Slezák na podobném postu hrál i v Mostě a i tam podal velmi dobrý výkon. Dnes celý střed hřiště působil velmi dobře. Ve druhém poločase aktivita opadla, oba týmy měly šance na to, aby zvrátily zápas," dodal Busta.

Bohemka byla Slavii minimálně vyrovnaným soupeřem a jen potvrdila bilanci z minulého roku, kdy Slavia Bohemku neporazila v Sazka Areně, na Tipsport cupu ani v lize. "Teď hráči vstřebávají náročnou přípravu a pomalu přecházíme na herní zatížení," popisuje model přípravy Zbyněk Busta. V neděli čeká na Klokany dvojzápas - v 9:30 na Vyšehradě proti Admiře a od 13 hodin znovu v Edenu proti Českým Budějovicím.