Zimní pohyby v kádru Bohemians 1905

Zimní přestupové okno se otřevřelo 15. ledna 2008 a potrvá do začátku jarní části Gambrinus ligy - do 15. února. Bohemians 1905 přivádějí hráče především na hostování, stejnou strategii volí i při uvolňování hráčů. "Narozdíl od konkurence neoslabujeme, i když přišly zajímavé nabídky na naše mladé hráče. Chceme přivést hráče, kteří rozšíří konkurenci. K dosavadním příchodům bychom chtěli přidat ještě někoho do ofenzivní fáze. Jednáme se Spartou i s dalšími kluby. Situace ve Spartě se zkomplikovala zraněním útočníků, uvidíme, jak se vše vyvine po herním soustředění," říká Lukáš Přibyl, ředitel Bohemians 1905.

Zimní pohyby v kádru Bohemians 1905

PŘÍCHODY
Do Bohemians přišli čtyři hráči na hostování. "Volíme tuto variantu. U většiny hráčů můžeme uplatnit opci na jejich další působení, pokud budeme s jejich výkony spokojeni," vysvětluje Přibyl. "Velmi dobře se jeví Pavel Hašek, který zatím odehrál dobře všechny zápasy. Trochu mě trápí zranění - Karal měl natažený sval, Knakala postihla viróza," doplňuje trenér Zbyněk Busta. Příchody všech hráčů se administrativně dořešily, do Portugalska už odjíždějí jako hráči Bohemians. Karal dosud příliš nenastupoval, protože ho trápil natažený sval, ale v Portugalsku už se na hřiště dostane. Lukáš Zich zatím chytal ve dvou zápasech. "V obou zápasech na venkovním hřišti podal velmi dobrý výkon, pracuje i v tréninku. Je to brankářská naděje," hodnotí Busta. Bohemians se zajímali i o několik hráčů na levou stranu zálohy, nakonec dopadl příchod Pavla Haška, který se v přípravě zatím uvedl velmi dobře. Knakal dosud neukázal svoji jedinečnost - dlouhé auty. "Zatím nepředvedl ideální výkon, ale zvyká si na nové spoluhráče. Bohužel, do Portugalska jedeme bez něho, protože má zánět průdušek," dodává Busta. Další dva hráči se vrátili z hostování - Jiří Vágner předvádí ve středu zálohy velmi dobré výkony, Eduard Formáček, před dvěma lety nejlepší střelec dorostenecké extraligy, zatím hledá mládežnickou formu.

Vlastimil Karal (záložník) – hostování z FC Hradec Králové do 30. 6. 2008
Lukáš Zich (brankář) – hostování z AC Sparta Praha do 30. 6. 2008
Pavel Hašek (záložník) – hostování z FK Teplice do 30. 6. 2008
Martin Knakal (obránce) – hostování ze Škoda Xanthi (Řecko) do 30. 6. 2008
Jiří Vágner (záložník) – návrat z hostování v SK Sparta Krč
Eduard Formáček (útočník) – návrat z hostování v SK Horní Měcholupy

ODCHODY
V kolonce odchodů není nikdo ze základní sestavy. "Konkurence oslabuje, Bohemka dostala zajímavé nabídky na brankáře Sňozíka, na kompletní mladou zálohu i na jednoho útočníka. Ale rozhodli jsme se neprodávat, i když nabízené finanční částky by mohly Bohemku zajistit do konce sezony. V minulosti bylo zvykem, že když hráč odehrál v Bohemce pár dobrých zápasů, odešel. Teď, i díky silným majitelům, se to neděje a Bohemka může stabilizovat kádr, ale v budoucnu určitě i k prodejům bude muset dojít," říká Lukáš Přibyl, ředitel Bohemians 1905. Dotaženo je pět hostování, další jsou v jednání. Před uzavřením jsou hostování brankáře Havránka a stopera Pecinovského v druholigové Čáslavi. Vít Turtenwald ukončil hostování z Trnavy a vrátil se na Slovensko. O jeho služby projevila zájem Krč a Střížkov. Hostování z Kroměříže ukončil útočník Lukáš Matůš a následně odešel do Slovácka. "Odešli hráči, kteří se nedokázali prosadit do užšího kádru a na jejichž místa jsme přivedli náhradu. Dále jsme chtěli dát na hostování mladé kluky do vyšších soutěží, aby nehráli jen divizi za rezervu a prokázali, zda mají na vyšší soutěž. Bude to pro ně fotbalová zkouška z dospělosti," odůvodňuje Busta odchody. Na hostování ještě někteří mladí hráči odejdou.

Michal Dian – hostování FC Hradec Králové do 30. 6. 2008
Jiří Rychlík – hostování FK Dukla Praha do 30. 6. 2008
Marek Nešpor – hostování SK Sparta Krč do 30. 6. 2008
Václav Laušman – hostování Graffin Vlašim do 30. 6. 2008
Lukáš Matůš – návrat z hostování do SK Hanácká Slávia Kroměříž
Vít Turtenwald - návrat z hostování do Spartaku Trnava