Slunce, tréninky a regenerace

Devítihodinová cesta do Portugalska dopadla úspěšně. Fotbalisté Bohemians 1905 jsou na jižním cípu pořadatelské země mistrovství Evropy 2004 nedaleko Fara, jednoho z měst, kde se evropský šampionát konal. "Cesta proběhla v pohodě, večer jsme byli na hotelu. Nikdo se neztratil, i když mnozí letěli vůbec poprvé," hlásil po příjezdu na místo Libor Koubek, sekretář klubu. Čtvrteční den strávili Klokani na cestách, v pátek se už pustili do práce. "Jsou tu výborné podmínky, máme k dispozici tři travnatá hřiště," pochvaloval si trenér Zbyněk Busta.

Slunce, tréninky a regenerace

Hotel Alfamar je uzpůsoben právě pro potřeby fotbalových týmů. Pravidelně sem jezdí evropské kluby, a tak hotel nabízí služby, které mužstva vyžadují. "Po každém tréninku je k dispozici prádelna, kde nám vyperou a připraví na další den veškeré oblečení pro hráče. Kustod i masér mají svoji speciální místnost, aby byli k dispozici hráčům, stejně tak je vyhrazen prostor pro společné porady," vypočítává klady hotelu Libor Koubek.

V pátek hráči vyběhli ke dvěma tréninkům. Večer je ještě čekala posilovna a regenerace. "Trénink na přírodní trávě je nenahraditelný. Ten přechod je opravdu znát. Uleví to kloubům a pomůže to fotbalově. Snad nám to pomůže i v soutěži," říká Marek Nikl, jedna z opor zelenobílých. Tréninku se hráči budou věnovat i o víkendu. Zápasy jsou naplánované na druhou polovinu soustředění. V úterý sehrají Klokani dvě utkání s místními celky, jedno od 15 hodin, druhé pod umělým osvětlením od 20 hodin. Další zápas je naplánován na středu. V jednání je ještě jedno pondělní utkání.

Portugalsko nabízí v tuto chvíli ideální tréninkové podmínky. "Je tu osmnáct stupňů, svítí sluníčko a není tu přiliš turistů," hlásí Libor Koubek. Prázdné pláže se proto stávají výborným místem pro ranní rozběhání. Celý tým vyráží na pláž, ale ne za sluníčkem, ale za náročným během. "Běh v písku je ideální pro celé tělo. Je to náročnější fyzicky, ale zároveň je to měkký povrch," dodává Marek Nikl, který už podobná soustředění zažil s Norimberkem.