Portugalsko: tréninky střídají zápasy

Tréninkové zatížení pomalu vystřídají zápasy. Fotbalisté Bohemians se na soustředění v Portugalsku už těší, až vyběhnou k přípravnému zápasu Tři dny trénovali, v úterý je čeká dvojzápas a ve středu jedno utkání. V hotelu Alfamar a v jeho okolí se ale určitě nenudí. Do hotelového komplexu dorazily na soustředění i fotbalistky německého Wolfsburgu. "Hráči nemají příliš času a navíc fotbalistky příliš nezabodovaly," směje se sekretář klubu Libor Koubek.

Portugalsko: tréninky střídají zápasy

Program soustředění se ustálil na několika fázích: výběh v 7:30 v písku na pláži, snídaně 8:30, trénink 10:30 na hřišti,
 oběd 12:30, druhý trénink 16:30 na hřišti, večeře 18:00,  posilovna na protažení 19:30, regenerace ve 20:00 (masáže, vířivka, bazén, sauna). Všechny tyto činnosti nabízí hotel Alfamar a jeho blízké okolí. "Je tady skvělé počasí pro přípravu i terény. Pro hráče je to pozitivní i v tom, že jsou pryč z domácího stereotypu tréninků, tady je to přeci jen něo jiného," pochvaluje si přípravu trenér Zbyněk Busta.

Pláž vidí hráči jen při ranním východu slunce, když mají na programu krátký výběh. Ovšem sobotní odpoledne dostali volno a mohli se věnovat vlastním aktivitám. Čtveřice Bálek, Adam, Kunášek, Marek využila volno ke čtyřkikometrovému výletu k majáku na pláži. "To jsme si dali. V písku to bylo pěkně namáhavé, ale byl tam krásný výhled," liboval si milovník přírody Petr Kunášek. Sobotní odpoledne bylo vyhrazeno především regeneraci. Spojení s domovem udržují zejména mladíci Ivan Hašek a Jan Morávek, kteří si zakoupili kartu na internet a hlásí ostatním novinky z Česka.

Pořádně nervózní byl o víkendu i kustod František Klouček. Legendární cyklokrosař sledoval mistrovství světa v italském Trevisu, kde v kategorii do 23 let obsadil jeho syn Lukáš šesté místo. Jinak se ale myslí především na práci. Nácvik herních situací probíhá na jednom ze tří tréninkových hřišť a hráči dřinu z tréninků mohou zúročit v úterních a středečním zápase. Ve čtvrtek se vrací tým domů a v sobotu od 11:30 v Nymburce na přírodní trávě vyběhne A-tým proti Sokolovu.