Portugalsko: v úterý dva zápasy

První polovina soustředění v Portugalsku byla věnována tréninkům, druhá patří zápasům. V úterý jsou na programu hned dvě utkání, aby se zátěž rozdělila na všech čtyřiadvacet přítomných hráčů. Ve středu pak mužstvo čeká jedno utkání. "První úterní zápas sehrajeme na hřišti u hotelu Alfamar, druhý v nedalekém Sao Bartolomeu pod umělým osvětlením," říká trenér Zbyněk Busta. První zápas začíná v 16 hodin, druhý ve 21 hodin a z obou vám Virtuální Ďolíček přinese informace. Portugalské soustředění probíhá dle předpokladů. Program posledních dní zpestřují narozeniny jednotlivých hráčů a maséra Vládi Hrice.

Portugalsko: v úterý dva zápasy

Populární masér v den svých devětačtyřicátých narozenin skončil ve studeném bazénu a musel celé odpoledne sušit promočené věci. Na přímém slunci to však nebyl příliš velký problém. "Sranda musí být," komentoval to věčně usměvavý Vláďa Hric. Pondělní program byl o něco volnější než v minulých dnech. Dopoledne se hrálo na dvě branky, následovalo krátké protažení v posilovně a odpolední prestižní turnaj v nohejbale. "V minulých dnech byla příprava hodně náročná. Blíží se zápasy, takže je program trochu volnější. Už to spíše směřujeme k hernímu tréninku," poznamenal Zbyněk Busta.

Samostatnou kapitolou nejen v Portugalsku jsou brankáři. Petr Kostelník má na starosti dvojici Radek Sňozík, Lukáš Zich. "Oba pracují velmi dobře. Lukáš rychle zapadl, je to výborný kluk," hodnotí Petr Kostelník první dojmy z nového gólmana Bohemians. "Kosťa" pomáhá i s běžným tréninkem, v Portugalsku totiž chybí Václav Hradecký, který má v Praze na starosti zbylé fotbalisty a dorostence. Petr Kostelník už je po problémech se srdcem znovu ve skvělé formě a na slunci pookřál. S úsměvem už několikrát v Portugalsku hlásil návrat do branky, ale dvojice Sňozík, Zich má zatím pevné postavení...

Úterní program je zaměřený především na zápasy. Hráči mají na programu jen výběh a poté se už budou připravovat na přípravná utkání.