Portugalsko: Louletano - Bohemians 1:3

Fotbalisté Bohemians 1905 v prvním přípravném utkání na soustředění v Portugalsku porazili třetiligový portugalský celek Louletano DC 3:1. O první dvě branky Klokanů se již během první půle postarali Lukáš a Bálek. První branku dal v 18. minutě stoper Pavel Lukáš, když po rohovém kopu dorazil do branky Bálkovu hlavičku. Druhý gól Pražanů přidal ve 38. minutě útočník Vladimír Bálek, který využil chyby domácí obrany a po dlouhém sprintu prostřelil gólmana. Ve druhé půli se Bohemka dostala do dalších šancí, jednu vyloženou neproměnil Slezák a hned vzápětí se v 61. minutě prosadil gólově i portugalský soupeř. Dvougólový náskok vrátil Bohemce v 86. minutě krásným volejem z osmnácti metrů po rohovém kopu Jan Moravec.

Portugalsko: Louletano - Bohemians 1:3

Bohemians nastoupili k prvnímu úternímu utkání v kombinované sestavě, kde bylo několik hráčů z podzimní základní sestavy. Kvůli drobným svalovým problémům trenér nemohl nasadit Škodu a Karala, jinak se v úterních zápasech představí kompletní kádr, který je na soustředění v Portugalsku. V utkání, které se hrálo v oblasti Albufeira hned vedle domovského hotelu Alfamar, byla Bohemka většinu zápasu lepším týmem a vytvořila se několik šancí. Nakonec skórovala dvakrát po rohovém kopu a jednou po chybě soupeře. "Byl to pro nás první přípravný zápas na přírodní trávě, který jsme zvládli. Soupeř byl na tom velmi dobře technicky. Byl jsem spokojen zejména s první půlí, kdy jsme hráli důrazně a proměnili jsme i šance," zhodnotil zápas trenér Zbyněk Busta.

Další zápas sehrají Klokani ještě dnes večer pod umělým osvětlením proti třetiligovému Messinense. Zápas začíná ve 21:00.

Louletano DC - Bohemians 1905 1:3 (0:2)
Branky Bohemians:
18. Lukáš, 38. Bálek, 84. Moravec
Sestava Bohemians: Zich - Růžička, Lukáš, Pávek, Kunášek - Moravec, Vágner, Slezák, I. Hašek - Bálek, Polodna.