Příprava jde do finiše

Poslední dva týdny zbývají do začátku jarní části Gambrinus ligy. Přípravy finišují, Bohemka pomalu najíždí na zápasový rytmus. "V pondělí se do přípravy zapojí i zranění hráči. Před víkendem už trénoval Knakal, který odehrál i poločas na Vyšehradě, Škoda zkusí první trénink," hlásí trenér Zbyněk Busta. Škoda laboroval s nataženým svalem, Karal si toto zranění obnovil a zapojí se postupně. V týdnu čekají na Klokany dva přípravné zápasy ve středu v Nymburce s Hradcem Králové a v neděli generálka v Liberci pod umělým osvětlením.

Příprava jde do finiše

Hráči absolvují střídavě tréninky na umělé a na přírodní trávě. "Na přírodní trávu jezdíme do Nymburku, podobně jako některé jiné ligové týmy. Zápasy už hrajeme výhradně jen na tomto povrchu," říká Busta. Na kvalitním pažitu se odehrají i dva středeční zápasy s Hradcem Králové. Ve středu je naplánován dvojzápas. Nejprve od 11 hodin a pak od 13:30. Generálka na ligu je nachystána na neděli do Liberce od 17:00. "V Liberci je vyhřívaný trávník stejně jako v Olomouci. Budeme hrát pod umělým osvětlením a už to bude opravdový zápas se vším všudy," dodává Busta.

V tomto týdnu bude v přípravě chybět dva mladí fotbalisté. Jan Morávek odjel s reprezentací do 19-ti let do Irska a Ivan Hašek je na herním soustředění s jednadvacítkou. S lvíčaty na čtyři dni odcestoval i asistent trenéra Michal Zach. "Kluci si trochu odpočinou, pro klub je to vyznamenání, že má hráče v reprezentaci," prohlásil Busta.

Zranění pomalu ustupují, takže kádr je kompletní. Ještě však dojde s největší pravděpodobností k nějakým pohybům. "Stále probíhají jednání o příchodu ofenzivního hráče. Do generálky s Libercem bychom ho chtěli mít na Bohemce, ale závisí to na mnoha okolnostech," říká Lukáš Přibyl, ředitel klubu. "V závislosti na tomto příchodu může dojít ještě k hostování některých našich hráčů," dodává Přibyl. V posledních dnech se doladilo hostování Havránka v Čáslavi a Pecinovského ve Vlašimi. Turtenwald ukončil hostování a vrátil se do Trnavy, v současnosti má namířeno do Střížkova.