Příprava: Bohemians - Hr. Králové 1:0 a 0:2

V prvním středečním utkání na přírodní trávě v Nymburce fotbalisté Bohemians porazili druholigový Hradec Králové 1:0 brankou Martina Kotyzy. Klokani nastoupili v prvním ze dvou plánovaných zápasů v silnější sestavě, stejně jako jejich soupeř. Zelenobílí měli od úvodních minut převahu, kterou v 17. minutě zúročil po průniku Kunáška Martin Kotyza. Ve druhém zápase nastoupili zbývající hráči obou kádrů a Hradec zvítězil dvěma brankami Vodehnala 2:0. 

Příprava: Bohemians - Hr. Králové 1:0 a 0:2

Nymburk se stal dočasným domovem fotbalistů Bohemians 1905. Přípravná utkání s Hradcem jsou na přírodní trávě, stejně tak využijí tento povrch hráči ve čtvrtek a v pátek k tréninkům. V neděli si přírodní trávník znovu osahají při přípravném utkání v Liberci (od 17:00), což bude generálka na ligu.

První zápas proti Hradci Králové se odvíjel za trvalé převahy Bohemians. Jen ke konci obou poločasů zahrozil Hradec, v první půli dokonce silný vítr zavál jeden z rohových kopů "Votroků" na břevno Sňozíkovy branky. Vítězství Bohemians mohlo být ještě vyšší, v úvodu druhého poločasu měli Klokani pět velký šancí, tři z nich neproměnil Ordoš. "Odehráli jsme dobré utkání, které znepříjemňoval silný vítr, ale jsem rád, že jsme si vypracovali dostatek šancí a znovu jsme odehráli zápas bez obdržené branky. Sestavu už pomalu ladíme k lize, ale ještě náš čeká generálka s Libercem," řekl po utkání trenér Zbyněk Busta, který zatím nechtěl vyzdvihovat ani kritizovat jednotlivce.

Ve druhém zápase nastoupili za Bohemku převážně mladé naděje doplněné o několik zkušených hráčů. V prvním poločase nedal velkou šanci Polodna, dvěma brankami sestřelil Bohemku Vodehnal. Zejména za druhý pooločas si Hradec výhru zasloužil.

Trenérům chyběli mladíci, kteří jsou s reprezentacemi. Morávek se ukázal v Irsku při utkání "devatenáctky" gólem, Ivan Hašek je s jednadvacítkou ve Francii. S mladíky je i asistent trenéra reprezentace do 21 let Michal Zach.

Bohemians - Hradec Králové 1:0 (1:0)
Branky: 17. Kotyza
Sestava Bohemians 1905: Sňozík – Marek, Rada, Nikl, Šmarda – Kotyza, Slezák, Vágner, Kunášek – Ordoš, Bartek (46. Bálek).

Bohemians B - Hradec Králové B 0:2 (0:1)
Branky: 14., 82. Vodehnal
Sestava Bohemians 1905: Zich - Císař, Brhlík, Lukáš, Růžička - Knakal, Pávek, Adam, Moravec - Polodna, Formáček.