V neděli generálka v Liberci

Poslední zápas před jarním vstupem do Gambrinus ligy sehrají v neděli fotbalisté Bohemians. Od 17 hodin nastoupí na hlavním stadionu U Nisy proti domácímu Slovanu Liberec. "Je to ideální soupeř. Je to první liga a klub, se kterým už máme oba zápasy odehrané. Navíc se hraje na vyhřívaném trávníku, pod umělým osvětlením a ve stejný čas jako liga. Takže podmínky budou hodně podobné těm, které nás čekají o týden později v Olomouci," říká trenér Zbyněk Busta. Na utkání je vstup zdarma.

V neděli generálka v Liberci

Proti Liberci trenéři vyzkouší i úzký kádr hráčů, který bude bojovat o základní sestavu. "Už máme na několika postech jasno, ale každý ještě může bojovat o základ. V Liberci si prověříme, jak na tom hráči jsou," doplňuje Busta. K dispozici by měli mít kompletní kádr. Všechny zdravotní problémy jsou pryč, z reprezentačních příprav se vrátí mladící Morávek a Hašek i asistent Michal Zach. "Navíc se podíváme i do Olomouce, kde Sigma hraje v sobotu generálku s Interem Bratislava. Chceme být na začátek ligy maximálně připraveni," dodává Busta.

Na konci týdne se tým připravuje na přírodním trávníku v Nymburce, stejně tomu bude i příští týden. "Přírodní tráva je pro nás nutností a v Ďolíčku bychom ji po pár trénincích zničili," dodává Busta.

Víkend přinese možnost i fanouškům Bohemians, kteří chtějí zůstat v Praze, vidět zápas Klokanů. V sobotu na Vyšehradě sehraje Bohemka v rámci Dragoun cupu zápas s Teplicemi (11:30) a v pondělí na stejném místě obstará dohrávku s rezervou Slavie (15:00).