Vše vyšlo podle představ

Výborný trávník, velmi dobrá efektivita, vynikající výsledek - to vše si pochvalovali trenéři po generálce v Liberci. Klokani vyhráli na hřišti ligového mužstva 3:0 a velmi dobře se odrazili do posledního týdne přípravy na jarní část Gambrinus ligy. "Je to výborné pro sebevědomí mužstva a chuť do přípravy. Nic víc to však neznamená. Soutěž je úplně něco jiného a Olomouc také. Odehráli jsme dobrý zápas, ale rozhodně ho nepřeceňujeme," krotil vítěznou náladu trenér Zbyněk Busta. Bohemians brankami Ordoše, Sňozíka a Kunáška přehráli Liberec nejen výsledkově, ale také herně.

Vše vyšlo podle představ

Trenéři postavili základní sestavu, která by z velké části měla být podobná ligové, ale celý zápas jim nakonec v dobrém slova smyslu zamotal hlavu. "Dobře zahráli i střídající hráči, takže v posledním týdnu ještě bude boj o základní sestavu," potvrdil Busta, že ještě většina hráčů nemá nic jistého. Do sestavy se vrátili reprezentační mladíci Hašek a Morávek, po nemoci se na hřišti ve velmi dobrém světle ukázal i Knakal. "V týmu vzrostla konkurence, což se projevilo na práci všech. Věřím, že forma vydrží i do ligy a podobně budeme hrát i v dalších zápasech. Zdaleka všechno nebylo ideální," varuje Busta.

Na tribuně si během celého utkání pečlivě zapisoval poznámky olomoucký kouč Martin Pulpit. Nejen zvořilostně si tak vyměnil návštěvu s trenéry Bohemians. Zbyněk Busta a Michal Zach nechyběli na sobotním zápase Olomouc - Inter Bratislava, Martin Pulpit si zapsal do bloku nejdůležitější informace z utkání Liberec - Bohemians. A viděl zajímavý výkon Bohemky. "Předčili jsme soupeře v pohybu a v proměňování šancí," shrnul přednosti Klokanů v tomto zápase trenér Busta. První gól Klokanů charakterizoval celou přípravu. Nejlepší nahrávač zimy David Bartek posadil míč na hlavu nejlepšího střelce přípravy Michala Ordoše. "Davidovi přesun do útoku prospěl a podává tam velmi dobré výkony," potvrdil Busta.

Také u druhého gólu byl útočník Michal Ordoš. Dlouhý Knakalův nákop doběhl, obhodil si gólmana Zlámala, který ho srazil k zemi. Penaltu se štěstím proměnil gólman Radek Sňozík. Třetí gól v černém hrajících Klokanů přidal po nedorozumění liberecké obrany Petr Kunášek. "Ve druhém poločase se naše představa ještě znásobila a vytvořili jsme si i další šance. Škoda, že jsme tady podobně produktivní nebyli na začátku ligy," připomněl Busta bezbrankovou remízu 0:0 z 2. kola Gambrinus ligy.

Liberec ani potřetí v této sezoně Bohemku neporazil, navíc se nepředstavil v oslnivé formě. Liberec bude jedním ze soupeřů Bohemians v boji o sestup, vzájemné zápasy mají oba týmy už za sebou s lepší bilancí pro Pražany. "Olomouc je kompaktnější ve hře dopředu. V tom to bude odlišné. Bude rozhodovat každá chyba. My jsme v přípravě odehráli v závěru zápasy s čistým kontem, což je dobrý příslib a věřím, že nám to vydrží," dodává Busta. Z Liberce odjížděli Bohemians s dobrou náladou a s vírou, že se stejně budou vracet i za týden z Olomouce.