Michal Ordoš: nejlepší střelec přípravy

Zimní příprava pro něj nezačala vůbec dobře. V semifinále Fortuna víkendu šampiónů končil s obličejem v dlaních. Neproměnil mečbol v penaltovém rozstřelu s Viktorií Žižkov. Pak ale navázal na podařený konec podzimu. Dostával důvěru v základní sestavě a zlepšoval se herně. V zimě k tomu přidal i góly. Se šesti brankami se stal nejlepším střelcem týmu v zimní přípravě. Stejně si vedl i Michal Polodna, ten dal většinu gólů na Dragoun cupu, kde většinou nastupovali hráči ze širšího kádru. "Jsem rád, že se mi daří, ale důležité to bude až za týden," uvědomuje si pětadvacetiletý útočník.

Na produktivitu střelců Bohemians jen z libercké tribuny dohlížel Milan Škoda, který se ještě nezapojil do plné přípravy kvůli svalovému zranění. V závěru podzimu právě Škoda s Ordošem patřili k nejlepším hráčům, teď má Ordoš v útoku nového parťáka - Davida Bartka, který mu věrně připravil většinu gólů. "V Liberci mi krásně posadil na hlavu centr, viděl jsem, že to jde do tyčky, tak jsem ještě šel za balónem. V brankovišti byl písek, myslel jsem, že míč příliš nevyskočí, nakonec ale skočil hodně a do sítě jsem ho dostal stehnem," pousmál se úspěšný střelec vedoucí branky.

Také u dalšího gólového momentu byl vysoký útočník. "Dostal jsem výborný dlouhý balón za obranu. Viděl jsem, že brankář vybíhá a budu u míče dřív. Pak už stačilo do míče jen ťuknout a brankář mě smetl. Byla to jasná penalta," popsal události před druhým gólem pětadvacetiletý útočník. Ordoš odehrál celý zápas a kromě gólových momentů si připsal i několik zajímavých přihrávek a vyhraných soubojů. "Všechno nebylo super, ale kdyby to takto dopadlo za týden, tak budeme šťastní," věří Michal Ordoš. Někteří fanoušci nemají rádi jeho herní styl, ale pokud bude dávat góly tak snad přesvědčí i je. "Už jsem na to zvyklý z bývalých působišť. Vím, můj herní styl není příliš atraktivní, ale musím říci, že na Bohemce je většina fanoušků skvělých a povzbuzují nás celý zápas," dodává Michal Ordoš, který na jaře bude nastupovat s číslem 19.