Jan Rezek přichází do Bohemians 1905

Klokani získali do jarního boje o záchranu výraznou posilu. Na půlroční hostování ze Sparty přichází útočník Jan Rezek. K týmu se připojil již ve čtvrtek ráno a v Nymburce absolvoval první trénink v zelenobílém. „Jsme velmi rádi, že jsme Honzu získali. Může být pro nás velmi důležitým hráčem v boji o záchranu. Jednání se Spartou i s hráčem byla velmi korektní a jsou ku prospěchu všech,“ říká Lukáš Přibyl, ředitel Bohemians 1905. Jednání probíhala několik dnů a ve čtvrtek ráno došlo k podpisu smlouvy. Jan Rezek se okamžitě připojil k týmu a odcestoval na dopolední trénink do Nymburka. V pátek absolvuje druhou přípravu s týmem a pak společně odcestují do Olomouce, kde Bohemku čeká první zápas ligového jara. „Honza už s námi do Olomouce pojede, přišel těsně před začátkem soutěže, ale je to velmi kvalitní hráč, který se dokáže rychle přizpůsobit,“ prohlásil trenér Zbyněk Busta.

Jan Rezek přichází do Bohemians 1905

Vedení Bohemians před zimní přestávkou vyhlásilo, že by do každé řady chtělo přivést jednoho hráče. To se příchodem Jana Rezka splnilo. Na pozici brankáře posílil konkurenci Lukáš Zich, v obraně je nově Martin Knakal, do zálohy přišli Pavel Hašek a Vlastimil Karal a do útoku právě Jan Rezek. „Rezek je typem dravého ofenzivního hráče, který může nastupovat v záloze i v útoku. Je rychlý, což nám v útoku často chybělo, protože máme spíše vysoké hráče. Navíc přesně splňuje naše požadavky i v dalších parametrech. Je hráčem střední generace s velkými zkušenostmi,“ pochvaluje si Zbyněk Busta příchod pětadvacetiletého hráče, který bude oblékat číslo 26.

Jan Rezek se do Bohemky těší a boj o záchranu je pro něj velkou výzvou. „Honza je výborný kluk i charakterově. Chodí do všech soubojů nadoraz a angažmá v Bohemce je pro něj výzvou,“ dodává Přibyl. „Na Bohemce je vynikající atmosféra, která láká každého fotbalistu, a moc se na ni těším. Teď už sleduji, jak se Ďolíček osvětluje, to bude krásné, až vyběhneme proti Plzni na zaplněném stadionu. Bohemce bych chtěl pomoc k záchraně, do ligy určitě patří,“ těší se Jan Rezek.

Na ranní trénink dorazil „Réza“ stylově – v zelené mikině. „Pečlivě jsem ji doma vybíral, abych hned první den dodržoval klubové barvy,“ smál se. U vchodu ho hned vítal starý-známý Karel Rada. „Působili jsme spolu v Teplicích. Honza je skvělý kluk a do kabiny výborně zapadne,“ podotkl Karel Rada mezi dveřmi vršovického stadionu. Kustod František Klouček pak hned předal nové posile potřebné věci k tréninku a šlo se do práce.

Jan Rezek na podzim nastoupil na Spartě k jedenácti ligovým zápasům. V zimní přípravě nastupoval střídavě v základní sestavě. „Tito hráči běžně na hostování nepřicházejí. Vážíme si Honzova přístupu, že chce pomoci v Bohemce, protože i ve Spartě by měl šanci hrát,“ dodal Přibyl. Celkem má pětadvacetiletý fotbalista na svém kontě 89 ligových zápasů. Má za sebou i utkání v Lize mistrů a v Poháru UEFA. Poprvé na sebe upozornil ve dvaceti letech v Teplicích, kde se do ligového týmu dostal jako odchovanec klubu. Poté přestoupil do Sparty, má za sebou i angažmá v ruském Krasnodaru, následně táhl Plzeň a znovu přišla s nabídkou Sparta. Po více než roce Spartu opouští a míří na hostování do Vršovic. V zelenobílém dresu by se měl poprvé představit v sobotu v Olomouci.