Michal Ordoš: břevno, hlava, gól

S číslem 19 vyběhl poprvé v dresu Bohemky. Na podzim oblékal pětatřicítku a pomalu se po příchodu do Bohemians rozjížděl. Dostal však důvěru v několika zápasech a na konci podzimu už patřil k oporám. V zimní přípravě si vystřílel korunu nejlepšího střelce Klokanů a svoji formu potvrdil i v Olomouci nejen vyrovnávacím gólem. Michal Ordoš se stal opěvovanou hvězdou utkání na Hané. Když na konci zápasu středal, pět stovek fanoušků Bohemians skandovalo jeho jméno. "Na to nejsem moc zvyklý. Spíše vzbuzuji opačné emoce. Lidem moc děkuji za atmosféru, kterou nejen tady vytvořili a jsem rád, že jsme vyválčili alespoň bod," usmíval se po zápase Michal Ordoš.

Michal Ordoš: břevno, hlava, gól

Ordoš získal do útoku nového parťáka - spolu s ním nastoupil Jan Rezek, který zápas v Olomouci tvrdě odpracoval. V prvním poločase se Bohemka do útoku příliš nedostala, po přestávce šly strmě vzhůru výkony jednotlivců i celého týmu. "V první půli jsme byli hodně zakřiknutí. Hráli jsme venku a nešla nám kombinace, což nás dostávalo pod tlak," řekl vysoký útočník. Michal Ordoš se poprvé při zakončení ukázal v 50. minutě. "Napálil jsem míč na branku, obránce to tečoval a míč skončil na břevně. Klesal rychle dolů a chybělo pár centimetrů," popsal svoji první šanci. Ordoš často pracoval i v poli, kdy zpracovával míče a zklepával pro spoluhráče.

Podruhé se ve velké šanci ocitl v 73. minutě. Hlavou po přímém kopu mířil k tyči, ale Drobisz mu jeho pokus fantasticky vyrazil. "Nebyl jsem v pohybu, skákal jsem z místa a nedal jsem hlavičce dostatečnou razanci, proto na míč gólman stačil doskočit," popsal druhou možnost pětadvacetiletý útočník. Jeho chvíle nakonec přišla v 78. minutě. Morávek nejprve v nadějné pozici přišel o míč, ale soupeře u rohového praporku napadal a odkop olomouckého obránce se od Morávka prudce odrazil na malé vápno, kde stál muž s číslem 19. "Zavřel jsem oči a narval jsem to do brány. Byla prázdná celá branka a já jsem se trefil mezi nohy brankáře," smál se šťastný střelec, který krátce poté vyčerpaný přepustil místo Daliboru Slezákovi.

Při odchodu Michala Ordoše vyprovázel bouřlivý potlesk pěti stovek fanoušků v sektoru hostí a přibližně stovky příznivců na hlavní tribuně. Při odchodu ochozům dvakrát zatleskal a i po utkání vysekl příznivcům poklonu. "Fanoušci byli vynikající. Je radost pro ně hrát." Ordoš byl pozitivně motivován po čtvrtečním vysílání Rádia Bohemka, kde byl hostem Dloubáků z Ďolíčku. Fanoušci mu vyjadřovali podporu, naopak někteří se do něho i pořádně "opřeli". "Pěkně jsem se zapotil, možná víc než při zápase," vzpomínal na čtvrteční diskuzní pořad s fanoušky. "Nemám doma internet, takže jsem osobně nezaznamenal diskuse o mé osobě na internetu. Ale samozřejmě se ke mně vždycky něco donese. Můj herní styl nevzbuzuje příliš nadšení, jsem vysoký a vypadám neohrabaně. Chápu, že se to lidem nemusí líbit. Ale na Bohemce jsou na tribunách vynikající fanoušci a podporují nás, i když se třeba nedaří," nestěžuje si střelec dvou ligových branek v dresu Bohemians. Trefou proti Olomouci se Ordoš dotáhl na nejlepšího střelce Klokanů Milana Škodu. Oba mají teď v čele klubové tabulky střelců dvě branky.