Jan Rezek: Trefil jsem to jinam...

Minutu před vypršením hrací doby se Jan Rezek na vápně napřáhl a nevýraznou ranou trefil míč přímo k tyči. Vyrovnáno! Ďolíček šílí, je to 2:2 a Bohemka má alespoň bod. "Réza" běží k tribuně a jásá. "Nemířil jsem. Prostě jsem zavřel oči a nápalil jsem balón. Ale trefil jsem ho špatně, jen špičkou. Kdybych ho trefil pořádně, tak letí na tramvaj, takhle se dokutálel do branky," smál se po utkání Jan Rezek, který si připsal první gól za Bohemku. "Ani nevím, kolik se dává do klubové kasy za první gól. Asi to bude o pár nul méně než na Spartě," dodal. Bohemku v nedělním večeru podrželi dva premiéroví střelci. Kromě Rezka oslavil první prvoligovou branku v zelenobílém i osmnáctiletý Jan Morávek.

Jan Rezek: Trefil jsem to jinam...

Jan Rezek se od začátku zápasu postavil na pravý kraj zálohy. "Hrál jsem ale hodně volného hráče. Občas jsem si odběhl i na levo, snažil jsem se napadat," popisoval své zařazení. Svým pohybem si už ve třetí minutě vynutil zákrok plzeňského obránce v pokutovém území, ale sudí Jech penaltu nepískal. "Nechtěl jsem protestovat, protože už mám dvě žluté a za protesty už jsem jednu dostal v Olomouci. Jsem v Bohemce zatím na půl roku a nechci, abych chyběl zbytečně v jednom zápase kvůli žlutým kartám za řeči," odůvodnil svůj smířlivý postoj Rezek. Na konci prvního poločasu se Jan Rezek vrhl mezi obránce Plzně, prošel přes tři hráče, přiťukl Knakalovi, po jehož centru vyrovnal Jan Morávek. "Je to splnění mého snu. Dát před tolika lidmi gól za Bohemku je krásné. Zápas mi nevyšel podle představ, měl jsem střevní potíže a nebyl jsem úplně v pohodě," říkal po utkání talentovaný záložník Bohemians, který hned po zápase ulehl do postele a vynechal i trénink na začátku nového týdne. "Je to viróza po oteplení, které nastalo. Mělo by to být brzy v pořádku," hlásil lékař Luboš Ptáček.

Rezek se od spoluhráčů odlišoval i častou střelbou na branku. Během utkání pálil celkem třikrát zpoza vápna, což současné Bohemce nejvíce chybí. Jeho poslední střela byla nakonec gólová a rozhodla o zisku bodu. "Jsem rád alespoň za bod. Už kvůli lidem jsme dnes nemohli prohrát, prostředí na Bohemce je fantastický, v české lize jsem to ještě nezažil a připomíná mi to Anglii," uznale pokyvuje Rezek. Na hřišti je jeden z nejzkušenějších a v mladé záloze často dokáže situaci uklidnit. "Mám okolo sebe samé mladé kluky, pro které je boj o záchranu velkou psychickou zátěží. Hodně to na nich leží, ale jsou to výborní fotbalisti a určitě to zvládnou. Zatím jsme neprohráli, teď to chce zlomit jedním vítězstvím a věřím, že to bude šlapat," doufá rychlonohý fotbalista.

V Bohemce si už zvykl a těší se na další zápasy před plným hledištěm. "Každý trénink nám pomáhá k souhře. Bohemka mi sedí. Vždycky jsem byl zvyklý na menší kluby a na atmosféru. Kabina je na Bohemce vynikající a atmosféra v celém klubu taky. Tady je cítit, že se všechno dělá pro fanoušky. O fanoušcích se tady mluví na prvním místě a ty lidi na tribunách si to opravdu zaslouží. Líbí se mi tady moc, dokonce už kotel skandoval mé jméno. Běhal mi mráz po zádech. Děkuju," uzavřel pětadvacetiletý Jan Rezek, který byl vyhlášen nejlepším hráčem Bohemians v utkání s Plzní.