Tomáš Kuchař se připravuje s Bohemkou

Jednatřicetiletý záložník Tomáš Kuchař už dva týdny trénuje s fotbalisty Bohemians a nyní se s klubem dohodl na smlouvě pro následující měsíce. Kuchař se v zimě vrátil z angažmá na Kypru a při návratu do Česka byl stále kmenovým hráčem Bohemians. Proto se začal s mužstvem připravovat a nyní nastupuje za rezervní tým. "Tomáš netrénoval celou zimu a navíc byl delší dobu nemocný. Teď začíná nabírat fyzičku. Chtěli jsme mu pomoci, aby se dostal znovu do rytmu, proto jsme rádi, že s námi trénuje. Teď je jen na něm, jak se dá během jara dohromady," říká trenér Zbyněk Busta. 

Tomáš Kuchař v sedmnácti letech v dresu Bohemians poprvé okusil první ligu, jeho talent nešlo přehlédnout. Po třech letech přestoupil do Slavie, pak putoval i po dalších klubech. Do Bohemky se vrátil po osmi letech na podzim 2005. Nastoupil za Klokany ve třetí lize a v zimě putoval dál po Evropě. Angažoval ho kyperský Aris Limassol. "Tehdy hráli druhou ligu a přes zimu se hodně posílil. Podařilo se nám hned postupit, a zahrál jsem si tak nejvyšší kyperskou ligu," vzpomíná Tomáš Kuchař, který během své fotbalové kariéry už hrál i v Rusku a Polsku. Na Kypru ale cizincům příliš pšenka nekvetla. V zimě oznámili cizincům včetně Tomáše Kuchaře, že s nimi ukončují smlouvu. "Bylo nás celkem pět," upřesňuje Kuchař. V prosinci se tak vrátil do Česka, ale v té době už laboroval s virózou. "Byl jsem nemocný a táhlo se to se mnou dlouho," dodává Kuchař.

Čtrnáct let po svém první startu za Bohemku se Kuchař opět vrátil do Ďolíčku. Tentokrát už ne jako talentovaný mladík, ale jako ostřílený střední záložník. Výborná kopací technika mu zůstala, rychlost a vytrvalost nabírá v tréninkovách dávkách. "Tomáš při návratu do Česka patřil stále Bohemce, do jiného českého klubu by se mohl vrátit jen s naším souhlasem. Vyžádali jsme si Tomášův registrační průkaz ještě před uzavřením přestupů, takže nyní můžeme klidně zaregistrovat profesionální smlouvu," vysvětluje ředitel klubu Lukáš Přibyl.

Tomáš Kuchař se připravuje společně s celým kádrem a má za sebou tři přípravné zápasy za rezervu. "Tomáš se teprve dostává do fyzické a herní pohody a tomu odpovídají i podmínky smlouvy. Pokud se na jaře prosadí, bude smlouva pokračovat už za standardních podmínek, které jsou nyni v Bohemce," upřesňuje Přibyl. Kuchař se v kabině potkal se starým známým kamarádem Markem Niklem a dostal číslo 17. "Děti chodí do školy, už bych se chtěl usadit a Bohemka je pro mě srdcová záležitost. Uvidíme, jak se během jara uplatním. Bohemka se zachrání a když budu jen trochu moc pomoci, tak budu jen rád," dodává Tomáš Kuchař.