Rezek a Kunášek na marodce

Zdraví je to nejdůležitější - to v tuto chvíli vědí Jan Rezek a především Petr Kunášek. Oba Bohemce chyběli v posledním utkání na Žižkově a ještě chybět budou. Svalové zranění Jana Rezka je vážnějšího charakteru, ultrazvuk objevil v jeho stehenním svalu drobnou prasklinu a rychlý ofenzivní hráč bude Klokanům proti Jablonci chybět. Petr Kunášek bojuje se střevní nemocí, kvůli které je hospitalizován v nemocnici na Karlově náměstí. "Všechny fanoušky moc zdravím a doufám, že se brzy přijdu podívat," vzkazuje Petr Kunášek. Nedělní zápas s Jabloncem neuvidí ani z tribuny, ale myšlenkami bude určitě se svými spoluhráči.

Jan Rezek si stehenní sval poranil před týdnem ve středu na tréninku v Nymburce. "Při jednom ze sprintů jsem ucítil píchnutí ve svalu a raději jsem přestal trénovat," popisuje Rezek první moment, kdy zaznamenal problémy. Dvoudenní odpočinek nepomohl, při sobotním tréninku stačilo pár pohybů a sval cítil znovu. "Chtěl jsem to zkusit, moc jsem chtěl nastoupit, ale nešlo to," smutnil Rezek. Následný ultrazvuk odhalil drobnou prasklinu ve svalu, což znamená natržený sval. "Pauza může být tak čtrnáct dní, naštěstá je to příčně, což se prý lépe hojí. Zatím chodím do posilovny a každý den jsem s klukama v kabině," líčí svoji momentální náplň pětadvacetiletý útočník. "Chci být co nejdříve na hřišti, ale nechci to uspěchat, abych potom nechyběl násobně více týdnů," říká Jan Rezek.

Petr Kunášek se zatím neobjevil ani v jedné nominaci na jarní zápasy. Zprvu se jeho stav nezdál vážný, ale postupem doby lékaři odhalili vážnějšími problémy. "Měl jsem s tím problémy už v minulosti a teď se mi tyto problémy opět vrátily. Jedná se o zánět střev, bohužel je to dlouhodobější záležitost," říká smutným hlasem z nemocničního pokoje sympatický záložník. Fanoušci Bohemians ho teď na hřišti neuvidí, ale přejí mu brzké uzdravení, aby se co nejdřívě dostal z nemocnice domů. "Lidem moc děkuji, že si na mě vzpomenou, snad se brzy ukážu na stadionu," vzkazuje Petr Kunášek. "S Petrem jsme ve spojení, trenér s ním pravidelně mluví a podporujeme ho. Věříme, že se Petr zase brzy vrátí do týmu," doufá ředitel klubu Lukáš Přibyl. Oba zranění hráči jsou v Bohemians na hostování do léta 2008, Rezka zapůjčila Sparta, Kunášek přišel z Čáslavi.