Lukáš Zich poprvé v lize

První start v nejvyšší soutěži, první start za Bohemku a první získaný bod si během jediného utkání připsal brankář Lukáš Zich. Třiadvacetiletý brankář přišel do Bohemians na půlroční hostování ze Sparty a bojuje o post jedničky. V nedělním utkání proti Jablonci se dočkal prvního startu v lize. Ve 32. minutě přišel na hřiště místo vyloučeného Radka Sňozíka. "Když Radek udělal ten zákrok, už jsem se šel převlékat. Věděli jsme na lavičce, že budu muset do branky," popsal okamžik, kdy Radek Sňozík sestřelil jabloneckého Straku.

Lukáš Zich poprvé v lize

Lukáš Zich se samozřejmě rozcvičil před utkáním, ale přeci jen po půlhodinovém pobytu na lavičce, potřeboval chvilku na rozhýbání. Situace si však žádala okamžité řešení. Na Zicha čekala opuštěná branka a Milan Fukal si chystal míč k zahrání volného přímého kopu. "Nestačil jsem se ani pořádně rozhýbat a už jsem si rovnal zeď. Střelu Fukala jsem viděl na poslední chvíli, stačil jsem jen reflexivně zareagovat a míč jsem naštěstí vyrazil na břevno," popisoval Zich svůj první zákrok v nejvyšší soutěži. "Bylo to pro mě moc těžký, přijít poprvé do ligy v takové situaci."

Lukáš Zich působil v prvním poločase jistě, vyrazil i další nebezpečnou střelu soupeře. Ačkoliv mezi jeho silné stránky patří hra nohou, ve druhém poločase třikrát nejistě vykopl od branky. "To mi vůbec nevyšlo, pokazil jsem jeden odkop a pak jsem se do toho nemohl dostat. Na konci už se to naštěstí zase vrátilo, ale ideální ta práce nohou ještě nebyla," přiznal Zich. Nervozitu se snažil rychle zažehnat. "Před takovými fanoušky se chytá vždycky skvěle," dodal a přiznal, že vůbec nemyslel na turnaj v Sazka Areně, kde ho fanoušci příliš sportovně nepřivítali. "Tak to vůbec neberu. Radek je velká osobnost v brance, lidi ho mají rádi a zaslouží si to."

S gólovou situací nic dělat nemohl, osamocený Necid trefil míč do protipohybu brankáře. "Moc mě mrzí, že jsme v závěru inkasovali," prohlásil Zich. Teď ho čeká s největší pravděpodobností ještě další zápasy v dresu Bohemians. Radek Sňozík dostal rovnou červenou kartu, ale jelikož se tento jeho prohřešek opakuje již potřetí během jednoho roku, s největší pravděpodobností dostane od disciplinární komise stop minimálně na jeden zápas. "Už mi hlavou problesko, že mě asi čeká start na Slavii. Budu se snažit klukům pomoc minimálně k bodu. Musíme bojovat v každém utkání," dodal Zich.