Zbyněk Busta dál povede Bohemku

Trenér Zbyněk Busta i nadále povede prvoligový tým Bohemians 1905. „Po dlouhé sérii jednání jsme dospěli k tomuto závěru. Čeká nás klíčový zápas s Kladnem, na který se chceme maximálně koncentrovat. Věříme, že současný realizační tým společně s hráči a fanoušky dovedou Bohemku ke třem bodům, které udrží naděje na záchranu,“ řekl Lukáš Přibyl, ředitel Bohemians 1905. Trenér Busta po utkání v Českých Budějovících nabídl rezignaci. „Byl jsem velmi zklamán z našeho výkonu, který byl opravdu špatný. Chci pomoci Bohemce, proto jsme přemýšleli o všech variantách. V úterý jsme dlouho jednali a jsem teď připraven poprat společně s ostatními o záchranu pro Bohemku,“ prohlásil trenér Zbyněk Busta.

Zbyněk Busta dál povede Bohemku

Zbyněk Busta vede tým od samého znovuzrození, kdy v květnu roku 2005 přijal nabídku na vytvoření nového týmu, který vznikl během tří týdnů. V prvním roce v ČFL skončili Bohemians na čtvrtém místě tabulky, do druhé ligy však postoupili administrativně, protože získali licenci od Xaverova. Hned v první sezoně ve druhé lize Klokani vybojovali postup, a během dvou let tak postoupili z ČFL do nejvyšší soutěže. Busta přivedl do ligy tým, který neměl příliš zkušeností a tomu odpovídal i start do nejvyšší soutěže. Během zimní přestávky došlo k hernímu zlepšení, ale mužstvo stále čeká na první jarní vítězství.

„Bohemka po znovuzrození nastoupila cestu zapracování odchovanců a postupného budování týmu. Z této cesty je velmi snadné uhnout, ale je těžké se na ni vrátit. Před námi je klíčový zápas s Kladnem, který hodně napoví o další ligové budoucnosti Bohemky. Chceme se na tento zápas maximálně koncentrovat. Věřím, že všichni teď obětují Bohemce veškeré své úsilí a porveme se o vítězství,“ dodal Přibyl. „Nesmírně si ceníme přízně fanoušků, kteří podporují svojí Bohemku i v zápasech, kdy se nedaří. Ovšem nesmí se opakovat zápas jako byl v Českých Budějovicích. Tam hráči podali nedůstojný výkon a fanoušci si zaslouží velkou omluvu,“ prohlásil Přibyl.

V neděli čeká Bohemku důležitý zápas s Kladnem. Utkání vysílá ČT 4 SPORT a zápas začíná ve 20:15. „Podpora hlediště je pro mužstvo nesmírně důležitá. Věříme, že v tomto důležitém utkání potáhne Bohemka za jeden provaz a získáme první tři jarní body,“ dodává Přibyl.