Zranění zasáhla i kádr Bohemky

Blížící se konec sezony přináší i zranění. Mohli by o tom vyprávět v Brně, na Slavii i v ostatních týmech. Toto nepsané pravidlo se bohužel nevyhlo ani Ďolíčku. Už před týdnem přišla nepříjemná zpráva v podobě zlomené zánártní kůstky stopera Marka Nikla. Verdikt zněl jasně - čtyři týdny klid. "Mám na noze dlahu a chodím na rehabilitaci," říká Marek Nikl, který se už do konce sezony na tréninku Bohemians neobjeví. Hlásit se bude až na začátku letní přípravy 17. června. Před utkáním ve Zlíně přišla pro trenéry další rána. Ve čtvrtek z tréninku odkulhal Karel Rada a v sobotní sestavě se neobjevil.

Zranění zasáhla i kádr Bohemky

"Po minulém utkání se Spartou mě trochu tahal stehenní sval, ale na začátku týdne se to uklidnilo. Ve čtvrtek mě v tom znovu píchlo, ale nebylo to nic hrozného. V pátek jsem absolvoval celý den s doktory a navečer jsem odjel s týmem do Zlína. Stehenní sval se zlepšil a dělali jsme pro to společně maximum. Ještě v sobotu dopoledne jsme nevěděli, jak to bude vypadat, na předzápasovém rozcvičení jsme se nakonec rozhodli, že nenastoupím a posadím se jen na lavičku," popisuje rozhodvání Karel Rada. "Karel by nastoupil jen v případě, že by byl úplně zdravý, protože v tak důležitém zápase nemůžeme riskovat střídání na tak důležitém postu a kdyby po chvíli Karel zjistil, že to nejde, tak bychom zbytečně jedno střídání vyčerpali," popsal rozhodování trenér Michal Zach. Karel Rada nakonec ve Zlíně nenastoupil a místo něj se ve stoperské dvojici objevil vedle Pávka Pavel Lukáš, kterého na postu defenzivního záložníka nahradil Karal.

Zatímco Marek Nikl je vyřazen až do konce sezony, Karel Rada by měl být brzy k dispozici. "Snad to bude brzy v pořádku, ve středu bych chtěl začít s tréninkem a na Teplice bych chtěl být připraven," hlásí Karel Rada. I podle klubového lékaře Luboše Ptáčka se jedná o lehčí natažení svalu a vše by mělo být brzy v pořádku.

Kvůli zdravotním problémům střídal ve Zlíně i Vlastimil Karal. "Brali mě křeče, už bych nebyl platný pro tým," zdůvodnil, proč si řekl o vystřídání. Vlastimil Karal se před týdnem vrátil po třítýdenní pauze zaviněné výronem kotníku. Po jednom zápasu v B-týmu se vrátil i do sestavy A-týmu, ale celý zápas v náročném tempu nevydržel. "Hned se ale zapojím do tréninku, potřebuji nabrat sílu po delší pauze," říká odhodlaně.

Další zranění už nejsou z řad základní sestavy. Tomáš Kuchař několik týdnů absentuje kvůli viru v krvi, od pondělí by se měl zapojit do přípravy. Martin Knakal má natržený zadní stehenní sval a angažmá v Bohemians tak pro něj předčasně končí. Michal Polodna má zánět v kotníku a do ligové sezony se už nezapojí. Naopak po delší době se do tréninku vrátil Vladimír Bálek, ale po prvních trénincích se zapojí jen do zápasů rezervy. Dlouhodobé zdravotní problémy má Patrik Císař.