Maturity, dovolená, fotbal

V neděli se hráči Bohemians rozloučili se sezonou, ale zdaleka ne všichni odjíždějí na dovolenou. Program jednotlivých hráčů je opravdu pestrý. Některé mladíky čeká maturita, jiní se budou i v dalších dnech věnovat fotbalu, další čeká dovolená. Zpět se většina kádru vrátí 17. června, kdy začíná příprava na novou sezonu. Nejnáročnější léto čeká na osmnáctiletého záložníka Jana Morávka. Ten si dovolené příliš neužije.

Maturity, dovolená, fotbal

Ihned po skončení ligy Honza Morávek odjel na krátké soustředění s reprezentací do 19-ti let. "Pak mě čeká škola, musím dohnat, co jsem zameškal během ligového finiše," hlásí největší talent v současném týmu své další povinnosti. "Mori" studuje třetí ročník Gymnázia Přípotoční, a do školy to tak má ze stadionu Bohemians pár desítek metrů. Příští rok ho čeká maturita, ale ještě předtím bude skládat těžké fotbalové zkoušky. V červenci absolvuje s národním týmem mistrovství Evropy do devatenácti let, které se koná v České republice. "Budeme samozřejmě spolu s fanoušky výkony Honzy poctivě sledovat. I když přijde o větší část letní přípravy, věříme, že bude i nadále patřit mezi tahouny týmu," říká Lukáš Přibyl, ředitel Bohemians 1905.

Morávkovi vrstevníci z A-týmu Bohemky se chystaji na maturity, protože jsou o rok starší. Patrik Císař už ji má úspěšně za sebou a po dlouhodobém zranění se také zapojil do přípravy. "Svaťák" má tento týden Lukáš Brhlík a zkouška z dospělosti se nezadržitelně blíží. Studijní povinnosti čekají i na další fotbalisty, takže květen a červen budou ve znamení školy a studia.

Ti zkušenější si užijí pár dní volna. Někteří si ho zpestří fotbalovým zápasem s Bílými tygry v obci Zásada na severu Čech. Martin Kotyza sezval kamarády na zápas s ligovými hokejisty a v pátek 23. 5. od 17 hodin se v zelenobílých dresech představí i několik hráčů Bohemians 1905. Větší část hráčů se ale v pátek bude připravovat na sobotní zápas rezervy proti Libiši, který se hraje v Ďolíčku. Právě nahuštěný program rezervy vyplní větší části hráčů konec května. Rezerva si některé zápasy předehrává, aby hráči měli do zahájení přípravy alespoň několik dní volna.