Ordoš má nakročeno do Olomouce

Bohemka je blízko největšímu přestupu po svém znovuzrození. V posledních třech letech se z Bohemky téměř vůbec nepřestupovalo, odchod Michala Ordoše do Olomouce je na tomto poli největším úspěchem za poslední léta. „Jsme ve finální fázi jednání o přestupu útočníka Michala Ordoše do Olomouce. Se zástupci Sigmy jsme jednali minulý týden a na začátku nového týdne by se přestup měl dotáhnout administrativně,“ řekl k jednání Lukáš Přibyl, ředitel Bohemians 1905. Michal Ordoš strávil v Bohemians necelou jednu sezonu. „Za tento rok jsme ho zhodnotili přibližně o dva miliony a dále máme smluvně pojištěna významná procenta z jeho případného dalšího přestupu,“ přibližuje podmínky přestupu ředitel Bohemians 1905.

Ordoš má nakročeno do Olomouce

Z Bohemians dosud hráči odcházeli jen z výkonnostních důvodů. Nevešli se do kádru a odešli na hostování nebo jim skončila smlouva. „Předchozímu sportovnímu vedení se podařilo vybudovat kádr za minimální prostředky a ten se teď může z části zhodnotit, což znovu posílí pozici Bohemky. Dlouhodobě by rozpočet Bohemky měl být z části plněn i z přestupů hráčů, ale rozhodně to není tak, že Bohemka musí prodávat. To se ukázalo již v zimě, kdy byly nabídky na některé hráče, ale nebyl z pohledu klubu dostatečně výhodné nebo by narušily sportovní růst kádru. V případě Michala Ordoše jsme i po diskusi s trenéry došli k závěru, že nabídka je pro klub zajímavá a sportovně se s tím dokážeme vyrovnat,“ odůvodnil rozhodnutí klubu Lukáš Přibyl.

Ordoš přišel v průběhu podzimní sezony z Mladé Boleslavi. Postupně se rozehrál k velmi dobrým výkonům, jeho výkonnost ale byla kolísavá. „Mám to tak v každém klubu. Část lidí mě nemusí, protože mám takový neohrabaný herní projev. Ale tady byli fanoušci fantastičtí,“ říká Michal Ordoš, který se vrací na rodnou Moravu. „Michal odvedl v Bohemce dobré služby a určitě mu za ně děkujeme. Osobně věřím, že se v příštích sezonách může prosadit ještě více, první liga pro něj bude určitě velkou motivací. Proto jsme si i jeho další vývoj pojistili procenty z dalšího přestupu,“ dodal Přibyl.

Trenéři byli o chystaném přestupu Michala Ordoše informováni. „V kádru máme Milana Škodu a Vláďu Bálka, který bude už s pevným zdravím absolvovat celou letní přípravu. Věříme, že tyto podobné typy Michala nahradí. V současné době nehledáme vysokého účastníka, v kádru jich máme dostatek,“ uzavřel Přibyl téma největší přestupu z Bohemians za poslední léta. Ordoš není prvním fotbalistou, který oproti jarnímu kádru bude v mužstvu Bohemians chybět. Už po skončení jarní části skončilo hostování brankáři Zichovi, obránci Knakalovi, záložníkům Rezkovi, Karalovi a Pavlovi Haškovi. „V příštích dnech budeme jednat o dalším působení Zicha a Karala. U dalších z hráčů je další působení nereálné nebo v něm nechceme pokračovat,“ konkretizoval Přibyl.