Dvacet hráčů A-týmu začalo přípravu

S každým si podali ruku a podívali se zpříma do očí. Noví trenéři přivítali hráče poprvé po dovolené v Ďolíčku. „Jsme tady proto, abychom fanouškům Bohemky a celému klubu vrátili první ligu,“ přivítal hráče při úvodním proslovu trenér Pavel Hoftych. Trenéři utvořili nový model přípravy mužstva „Rozdělujeme přípravu áčka a béčka. Chceme pracovat z užší kabinou a mít možnost zasahovat do jednotlivých mužstev. Hráči áčka nemají nic definitivní, mohou rychle spadnout do rezervy a naopak,“ zdůvodnil Hoftych své rozhodnutí, kterému se bude věnovat i v obsáhlejším rozhovoru na Virtuálním Ďolíčku.

Dvacet hráčů A-týmu začalo přípravu

Trenéři předstoupili před dvacet hráčů A-týmu. Ostatní fotbalisté se budou hlásit 30. června na přípravu rezervy Bohemians, která by měla mít na úvod přibližně stejný počet fotbalistů, ovšem ne všichni z nich budou mít profi-smlouvy. „Kádry se mohou ještě proměnit. V tuto chvíli chceme poznat to nejlepší, co současná Bohemka má a pak případně doplnit nebo někoho uvolnit. Nechceme dělat ukvapené závěry, doplnění proběhne až po důkladném poznání současného kádru. Bohemka má kvalitní hráčský potenciál, o tom jsem přesvědčený,“ říká Pavel Hoftych. Mužstvo čekají první tréninky v Praze, testy na FTVS, ve čtvrtek se setkají s fanoušky při Létu s Klokanem a o víkendu vyrazí na soustředění do Vrchlabí.

Změn v kádru se událo hned několik. Hostování skončilo brankáři Lukášovi Zichovi a vrátil se do Sparty. „Jsme v kontaktu se Spartou, trenér Lavička chce mít na první dny hráče k dispozici, následně je možné diskutovat o dalším působení Lukáše v Bohemce. Uvidíme, jak se vyvine situace na brankářském postu v Bohemce,“ říká Lukáš Přibyl. Z hostování v Čáslavi se vrátil Jiří Havránek, který v Bohemce už odchytal několik zápasů ve druhé lize a v Bohemce nyní podepsal novou tříletou smlouvu.

Obrana zaznamenala výrazné změny. Karel Rada už před sezonou avizoval, že je to jeho poslední. Tak se také stalo a v úterý se před začátkem přípravy s dnes už bývalými spoluhráči rozloučil a ukončil kariéru profesionálního fotbalisty. K podobnému kroku se chystá i Michal Šmarda. „ S Michalem jsme byli domluveni na další spolupráci, ale přišla mu zajímavá funkcionářská nabídka z Hradce Králové, kde bydlí a je to pro něj velká šance do dalších let a příští rok by se nemusela opakovat. Michal je nyní na dovolené, vrátí se příští týden, takže tuto záležitost poté definitivně uzavřeme,“ řekl Přibyl. Ze zkušených zůstávají v obraně Lukáš a Nikl, k nim je ještě mladý stoper Pávek. Na levý kraj obrany je nyní na postu jedničky odchovanec Jan Růžička, na pravé straně zůstává Lukáš Marek, který v klubu podepsal novou dvouletou smlouvu. Z mladých se do „áčka“ probojoval dobrými výkony v rezervě Ladislav Květoň. Naopak obranu Bohemians opustil Martin Knakal, který ukončil hostování a vrátil se do Řecka.

Záložní řada také doznala několika změn, ale základní kostra zůstává téměř stejná jako v minulé sezoně. Na levé straně je k dispozici Kunášek a Bartek. „O příchodu Kunáška budeme ještě jednat s Čáslaví. Petr se uzdravil a může dál hrát vrcholový fotbal, což je dobrá zpráva. Je to skvělý člověk a také velmi dobrý fotbalista, proto o něj usilujeme,“ řekl Přibyl. Z hostování v Dukle se vrací Lukáš Adam, který byl jako jediný z hráčů hostujících v tomto pražském klubu povolán do přípravy áčka. Ve středu zálohy dále může hrát Ivan Hašek a Jan Morávek. „O Honzu Morávka je samozřejmě velký zájem, ale do červencového mistrovství Evropy nic řešit nebudeme. Pak zvážíme případnou lukrativní nabídku ze zahraničí, ale v tuto chvíli počítáme s Honzou pro příští sezonu. On to cítí podobně. Doufáme, že se mu evropský šampionát vydaří a pomůže českému týmu k úspěchu. Kvůli tomu bude ale chybět celou herní přípravu,“ prohlásil Přibyl. Na pravou stranu zálohy jsou připraveni Kotyza a Moravec. Oproti jaru bude chybět Jan Rezek. „Přípravu začne ve Spartě, ale má velmi blízko k zajímavému angažmá na jihu Evropy. Jsme s ním ve spojení, na Bohemku hrozně rád vzpomíná, ale jeho působení ve druhé lize není příliš reálné,“ doplnil Přibyl. „Jednáme ještě s Hradcem o prodloužení působení Vlasty Karala.“ Své působení v Bohemce prozatím ukončil Pavel Hašek, kterému skončilo hostování a vrátil se do Teplic. Jiřímu Vágnerovi skončila smlouva a nebyla mu prodloužena. V současné době si hledá angažmá.

Bohemka přišla v letní přestávce o jednu útočnou věž. Michal Ordoš přestoupil do Olomouce, což byl největší přestup Bohemky po jejím znovuzrození. Naopak do kádru se zařadil Daniel Kocourek, který se vrátil z hostování v Čáslavi. Trenéři mají k dispozici ještě dva vysoké útočníky – uzdraveného Bálka a nejlepšího střelce loňské sezony Milana Škodu. Zůstává i kapitán Dalibor Slezák, o jeho hráčském a případně i trenérském zapojení se bude jednat v dalších dnech. „Před uzavřením je příchod Lukáše Hartiga, který do Bohemky přijde na roční hostování. Spolupráce s ním bude záviset na jeho zdravotním stavu, tak bude i postavená vzájemná spolupráce,“ popsal Přibyl zatím poslední plánovaný příchod. „O dalších posilách se budeme bavit až v dalších dnech a týdnech, až trenéři poznají sílu současného kádru. Do začátku druhé ligy zbývá šest týdnů, což je dostatek času,“ uzavřel Přibyl.

KDO SE HLÁSIL V ÚTERÝ NA TRÉNINKU?

BRANKÁŘI
Radek Sňozík
Jiří Havránek

OBRÁNCI
Pavel Lukáš
Marek Nikl
Michal Pávek
Jan Růžička
Lukáš Marek
Ladislav Květoň

ZÁLOŽNÍCI
Petr Kunášek
Martin Kotyza
Jan Morávek
Ivan Hašek
Jan Moravec
Lukáš Adam
David Bartek

ÚTOČNÍCI
Milan Škoda
Dalibor Slezák
Vladimír Bálek
Michal Polodna
Daniel Kocourek